GDM4011 / HAZIR YEMEK TEKNOLOJİSİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Hazır yemek sanayinin tarihsel gelişimi ve sınıflandırılması[1]sf. 1-18.
2Beslenme ilkeleri[1]sf. 19-26.
3Menü planlama[1]sf. 46-54.
4Mutfak planlama[1]sf. 79-103.
5Mutfak planlama - Hazırlık ve pişirme alanları[1]sf. 103-111.
6Ekipman seçimi ve yerleşimi[1]sf. 115-124.
7Hazır yemek sistemlerinde depolama[1]sf. 127-133.
8Hazır yemek sistemlerinde depolama[1]sf. 134-140.
9Hazır yemek sistemlerinde hijyen ve sanitasyon[1]sf. 141-170.
10Gıda güvenliği[1]sf. 177-206.
11Gıda hazırlama yöntemleri[1]sf. 209-221.
12Temizlik ve dezenfeksiyon[1]sf. 223-242.
13Temizlik ve dezenfeksiyon[1]sf. 242-253.
14Hazır yemek sistemlerinde kalite uygulamaları[1]sf. 269-289.