| 1 | Örnek alma ve örneklerin analize hazırlanması | [1]sf. 1-10 |
| 2 | Gıdalarda mikroorganizma sayımında kullanılan yöntemler | [1]sf. 11-22 |
| 3 | Bakteri izolasyonu ve identifikasyonu | [1]sf. 23-34 |
| 4 | Mikroorganizma sayısının belirlenmesinde kullanılan hızlı yöntemler | [1]sf. 35-47 |
| 5 | Membran filtrasyon ve hidrofobik grid membran filtre tekniği | [1]sf. 48-59 |
| 6 | ATP biyolüminesans | [1]sf. 60-75 |
| 7 | Elektrik impedens ve direkt epifloresans mikroskopi | [1]sf. 76-87 |
| 8 | DNA, RNA ve plasmid izolasyonu | [1]sf. 88-100 |
| 9 | Polimeraz zincir reaksiyon (PZR) yöntemleri | [1]sf. 101-113 |
| 10 | Polimeraz zincir reaksiyon (PZR) yöntemleri ve DNA hibridizasyonu | [1]sf. 114-125 |
| 11 | Western, Southren ve Nouthren blot, gen kolonlama, rekombinant DNA | [1]sf. 126-135 |
| 12 | İmmunoloji, antijenler, antikorlar | [1]sf. 136-144 |
| 13 | İmmunolojik yöntemler | [1]sf. 145-154 |
| 14 | Virüslerin gıdalarda varlığının tespit ve tanımla yöntemleri | [1]sf. 155-170 |