FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ / GDM6137 - GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE ENKAPSÜLASYON UYGULAMALARI

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Enkapsülasyon teknolojisine giriş[1] s. 3-18
2Enkapsülasyon teknolojisinin temel prensipleri[2] s. 1-15
3Enkaspsülasyonda kullanılan gıda bileşenleri[1] s. 19-48
4Enkapsülasyonda kullanılan kaplama materyalleri[3] s. 31-100
5Enkapsülasyonda kullanılan kaplama materyalleri[3] s. 31-100
6Enkapsülasyon teknikleri[1] s. 73-150
7Enkapsülasyon teknikleri[1] s. 151-251
8Enkapsülasyon teknikleri[1] s. 252-450
9Enkapsülasyon işlemini etkileyen faktörler[3] s. 3-29
10Enkapsüle tozların fiziksel, kimyasal ve biyoaktif özellikleri[4] s. 9-22
11Enkapsüle tozların ileri karakterizasyonu[3] s. 101-110-
12Enkapsüle tozların ileri karakterizasyonu[3] s. 101-110-
13Enkapsüle tozların rekonsitüsyon özellikleri ve kontrollü salınım[2] s. 236-288; [4] s.103-110
14Kapsüllenmiş ürünlerin gıdalarda kullanımları[2] s. 204-235