Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
NOHU Login
OGRIS
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
OGRIS
EBYS Web Sayfası
Uzaktan Eğitim Sistemi
NUBulut
Uzaktan Eğitim Sistemi
Akademik Takvim
Telefon Rehberi
Telefon Rehberi
Bilgi Paketi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos/Rezervasyon
Anket
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos/Rezervasyon
Anket
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paketi
Kurum Hakkında Bilgi
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu
Organizasyon Şeması
Akademik Takvim
Genel Bilgi
Genel Giriş Koşulları
Genel Kayıt Prosedürleri
Kurallar ve Yönetmelikler
Önceki Dönemlerin Tanınması
Diploma Eki
Akademik Danışmanlık Düzenlemeleri
AKTS Kredi Dağılımı
İsim ve Adres Bilgileri
Derece Programları
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans
Doktora
Course Catalogue For Exchange Students
Öğrenciler için Genel Bilgiler
Yaşam Giderleri
Barınma Olanakları
Beslenme Olanakları
Sağlık Hizmetleri
Sigorta
Öğrenme Olanakları
Kültürel ve sosyal Faaliyetler
Sportif ve Boş Zaman Faaliyetleri
Öğrenci Kulüpleri
Uluslararası Programlar
Dil Politikası ve Kurslar
Staj
Burs Olanakları
Engelli Öğrenci Olanakları
Öğrenci İşleri
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Niğde'de Yaşam
HUT3046 / HYGIENE AND SECURITY OF ANIMAL PRODUCTS
Ders Bilgileri
>
Dersin Kodu
Yarıyıl
Dersin Türü
Seviyesi
Dili
Dersin Adı
Teorik
Pratik
Kredi
AKTS
Dersin Koordinatörü
E Mail
Dersin Yardımcı Elemanı
E Mail
Dersin Amacı
İşlenmemiş ve işlenmiş hayvansal gıdaların özel hijyen gerekliliklerini öğrenmek
Dersin Kısa İçeriği
Hijyen ve Sanitasyonun önemi, tanımı, çalışma konuları, mikroorganizmaların çeşitleri, bulaşma yolları ve hayvansal ürün mikroorganizma ilişkisi, hayvansal ürün üretimi ile uğraşanların kişisel hijyeni ve eğitimi, hayvansal ürün hijyeni, yüksek-orta düşük riskli hayvansal ürünler, Çapraz bulaşma ve taşıyıcılar, Kir ve çeşitleri, Temizlik ve önemi-temizlik ve dezenfeksiyon aşamaları, Temizleme ekipmanları-deterjanlar-dezenfektanlar Hijyen planları ve güvenliği-yüzeyler ve bakım, Otomatik yıkama sistemleri ve makinaları, Kümes hijyeni, Haşerelerle mücadele su hijyeni-kalitesi –sertliği, Et, kanatlı eti, yumurta, süt ve diğer hayvansal ürünlerin hijyeni, sürdürülebilir hayvansal ürünlerin üretiminden tüketimine kadar geçen aşamalarda önemli olan hijyen ve sanitasyon kuralları
Dersin Önkoşulu
Yok