FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ (İNGİLİZCE) / PPT6107 - CULTIVATED MUSHROOM PRODUCTION

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Türkiye ve Dünya'da Mantarcılığın Tarihçesi1,2,3
2Mantarın Tanımı, Sistematikteki Yeri, Ekonomik Önemi ve Besin Değeri1,2,3
3Beyaz Şapkalı Kültür Mantarı Biyolojisi ve Üremesi1,2,3
4Beyaz Şapkalı Kültür Mantarının Ekolojik İstekleri1,2,3
5Mantar Üretim Yerleri ve Sistemleri1,2,3
6Modern Mantar İşletmeleri1,2,3
7Kompost Reçetelerinin Hazırlanışı ve Kompost Yapımı1,2,3
8Ara Sınav 
9Tohumluk Misel Üretimi1,2,3
10Komposta Misel Ekim Yöntemleri1,2,3
11Örtü Toprağının Özellikleri, Hazırlanışı ve Serimi1,2,3
12Yetiştiricilik Döneminde Uygulanan Bakım İşlemleri1,2,3
13Hasat, Muhafaza ve Paketleme1,2,3
14Mantar Hastalık ve Zararlıları1,2,3
15Genel Sınav