SUT2033 / GIDA KATKI MADDELERİ

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Katkı maddesi ve ingrediyeni tanımlayabilme
2Gıda katkı maddelerinin kullanımında dikkat edilecek hususların öğrenilmesi
3Antioksidanların süt ürünlerinde kullanımının yönetilebilmesi
4Asitliği düzenleyiciler ve süt ürünlerinde kullanımının planlanabilmesi
5Emülgatörler ve süt ürünlerinde kullanımının öğrenilmesi
6Stabilizörler ve süt ürünlerinde kullanım uygulamalarının yapılabilmesi
7Antimikrobiyaller ve süt ürünlerinde kullanımının yönetilmesi
8Lezzet maddeleri, tatlandırıcılar ve renk maddelerini bilerek süt endüstrisinde kullanımlarının değerlendirilmesi
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi