SUT2033 / GIDA KATKI MADDELERİ

Dersin Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15
155555555       
2               
333333333       
4               
555555555       
6               
7               
8               
9               
10               
11 4             
12               
13               
14               
15               
16 2222223       
17               
18 4     4       
19 4             
20 4             
21               
22               
23               
24       3       
25               
26               
27               
28               
29               
30               
Katkı Düzeyi: 1:Çok Düşük, 2:Düşük, 3:Orta, 4: Yüksek, 5: Çok Yüksek

SUT2033 / GIDA KATKI MADDELERİ
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
1Katkı maddesi ve ingrediyen ayrımını yapar.
2Yönetmeliğe göre gıda katkı maddelerinin kullanımında dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi sahibi olur
3Antioksidanların süt ürünlerinde kullanımını bilir
4Asitliği düzenleyicilerin süt ürünlerinde kullanımını bilir
5Emülgatörler ve süt ürünlerinde kullanımını planlar.
6Stabilizörler ve süt ürünlerinde kullanımını değerlendirir.
7Antimikrobiyaller ve diğer katkı maddesi gruplarının süt ürünlerinde kullanımını bilir
8Gıda katkı maddelerinin kullanımı ile sürdürülebilir gıda çalışmalarını değerlendirir.