SUT2033 / GIDA KATKI MADDELERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Sürdürülebilirlik kavramı ve sürdürülebilir gıda çalışmaları 
2Gıda katkı maddesinin tanımı ve ingrediyenler1, 2, 3
3Gıda katkı maddelerinin kullanımında dikkat edilecek hususlar ve katkı maddelerinin sınıflandırılması1, 2, 3
4Antioksidanlar ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
5Asitliği düzenleyiciler ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
6Koruycular ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
7Emülgatörler ve süt ürünlerinde kullanımı 1, 2, 3
8Stabilizörler ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
9Enzimler ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
10Gamlar ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
11Lezzet maddeleri ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
12Tatlandırıcılar ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
13Renlendiriciler ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
14Şelat ajanları ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3