Üniversitemizde "Eğiticilerin Eğitimi: E-Öğrenme Tasarımı" Gerçekleştirildi

Koordinatörlüğümüz tarafından Eğiticilerin Eğitimi: E-Öğrenme Tasarımı başlıklı sertifika programı düzenlendi.

Koordinatörlüğümüz tarafından organize edilen ve Pearson tarafından düzenlenen Eğitici Eğitimi: E-Öğrenme Tasarımı başlıklı sertifika programına üniversitemizden 240 öğretim elemanı başvuruda bulunmuştur. İlk aşamada eğitimde yer alacak 40 öğretim elemanının belirlenmesi amacıyla tabakalı örnekleme yöntemi kullanılarak rastgele seçim yapılmıştır. Uzaktan bağlantı ile yürütülen eğitimin senkron bölümü 10-11 Eylül 2020 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Prof. Dr. Tufan Adıgüzel tarafından verilen eğitimin ilk gününde katılımcılara uzaktan eğitim terminolojisi, geleneksel sınıf eğitimi ile uzaktan eğitimin karşılaştırılması, karma veya harmanlanmış öğrenme yaklaşımları, öğrenme yönetim sistemleri, uzaktan eğitim derslerinde yaşanan zorluklar, uzaktan eğitimde öğretim elemanlarının ve öğrencilerin rolü ve öz-düzenlemeye yönelik bilgiler verilmiştir. Eğitimin ikinci gününde uzaktan eğitim süreci için öğretim tasarımı, etkileşim, değerlendirme, etik, öğrenme toplulukları, başarılı öğrenme toplulukları için yapılması gerekenler, uzaktan eğitim süreci için ekran tasarımı, uluslararası e-öğrenme standartları, çevrimiçi dersin gereksinimlerine göre yüz yüze bir dersin analizi ve yeniden tasarımı konuları işlenmiştir. Eğitim süresince katılımcıların sesli ve yazılı olarak ilettiği sorular yanıtlanmıştır. Eğitimin senkron bölümünün tamamlanmasının ardından bir hafta süren asenkron bölümde ise katılımcıların edindikleri bilgileri uygulamaya aktarmaları sağlanmıştır.