Üniversitemizde ODTÜ, Ankara ve Gazi Üniversitelerinin Rektörlerinin Katılımıyla Sıfır Atık ve Enerji Verimliliği Çalıştayı Düzenlendi


Üniversitemizde ODTÜ, Ankara ve Gazi Üniversitelerinin Rektörlerinin Katılımıyla Sıfır Atık ve Enerji Verimliliği Çalıştayı Düzenlendi

Üniversitemiz ev sahipliğinde Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ve beraberlerindeki heyetlerin katılımlarıyla “Sıfır Atık ve Enerji Verimliliği Çalıştayı” düzenlendi.

Enerji Verimliliğinde öncü olan ve Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Çalışmalarında En İyi Uygulama Ödülü’nün sahibi Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşen çalıştayda, konuk olan üniversitelerin Rektörlerine ve beraberlerindeki heyete tecrübeler aktarıldı.

 

“Çalıştaya Katılan Üniversitelerimizle Ortak Çalışmalarımız Artarak Devam Edecek”

Çalıştaya katılan Rektörler ile beraberindeki Rektör Yardımcıları ile akademik ve idari birim yöneticilerinin yer aldığı heyetlere teşekkürlerini sunarak konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversitelerimizle ortak çalışmalarımızın artarak devam edeceğini belirtti. Rektörümüz, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile Enerji Verimliliği alanında yeni projelerin hayata geçirileceğini ve halihazırda Ankara Üniversitesi ile bazı ortak projelerin yürütüldüğünü ifade etti.

Rektörümüz Uslu konuşmasının sonunda “Uzmanlaştığımız alanlarda paydaş üniversitelerimize tüm desteği vereceğiz ve farklı alanlarda ise bu üniversitelerimizden destek alarak iş birliğimizi daha üst seviyelere taşıyacağız.” dedi.

 

Konuklar Üniversitemizin 3. Sınıf Atık Merkezi’ni Gezerek Çalışmaları Yerinde İncelediler

Çalıştayın ardından konuklar Üniversitemizin 3. Sınıf Atık Merkezi’ni gezerek yapılan çalışmaları yerinde incelediler. Rektörümüz burada konuk Rektörlere ve beraberlerindeki heyetlere Üniversitemizin atık yönetimi çalışmaları kapsamında ayrıştırma ve geri dönüşüm uygulamalarını anlattı. Gezide ayrıca atık yönetimi uygulamaları kapsamında elde edilen atıkların geri dönüşüme kazandırıldığı ve böylece döngüsel ekonomiye kazandırılarak Üniversitemizin bütçesine katkı sunulduğu da belirtildi.

Çalıştay merkez yerleşkemiz ile Niğde gezisinin ardından son buldu.