Program Çıktıları


  1. Alanındaki işletmelerin etkilendiği iç ve dış çevre faktörleri ve organizasyon yapıları hakkında bilgi sahibi olur. 
  2. Pastane ve ekmek ürünlerinin hazırlanması, süslenmesi ve sunumu gibi konularda bilgi sahibi olur.
  3. Müşterilerle gerekli iletişimi kurabilecek yabancı dil bilgisine sahip olur.
  4. Alanı ve mesleği ile ilgili güncel gelişmeleri takip eder.
  5. Alanının gerektirdiği en az temel düzeyde bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak bu alanda bilgi sahibi olur.
  6. Yiyecek içecek işletmelerinde menü planlama ve fiyatlandırma hakkında bilgi sahibi olur.
  7. İşçi sağlığı-güvenliği ve temel ilk yardım hakkında bilgi sahibi olur.
  8. Alanındaki yasal düzenlemeler, mesleki standartlar, gıda mevzuatı ve uygulamalar ile ilgili temel düzeyde bilgi sahibi olur.
  9. Mutfak planlaması ve tasarımı hakkında bilgi sahibi olur.
  10. Alanıyla ilgili temel kavramlar hakkında bilgi sahibi olur ve sektörde uygular.
  11. Etik kurallar çerçevesinde çalışmalarını sürdürerek etkin bir iletişim gücüne sahip olur.
  12. Beslenme, menü planlama, gıda hijyeni ve muhafaza teknikleri hakkında bilgi sahibi olur.
  13. Alanı ile ilgili hizmet süreçlerini, tüketici ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda ve tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, değerlendirir, geliştirir ve hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm önerir.
  14. Yiyecek içecek işletmelerinde yapılan toplu yemek organizasyonlarında ekip çalışması yapar.
  15. Okulda ve staj çalışmalarında edindiği teorik ve pratik bilgileri sektörde rahatlıkla uygular.
Son Güncelleme Tarihi:27.10.2023