FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ / GDM6135 - GIDA ENDÜSTRİSİNDE EKSTRAKSİYON TEKNİKLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Kütle aktarımı[1] Sayfa 731-779
2Faz dengesi-Faz diyagramları[1] Sayfa 936-952
3Sıvı sıvı ekstraksiyon[1] Sayfa 1297-1344
4Katı sıvı ekstraksiyon[2] Sayfa 52-72
5Tek kademeli ekstraksiyon sistemleri, çok kademeli ekstraksiyon sistemleri[3] Sayfa 239-260
6Tek kademeli ekstraksiyon sistemleri, çok kademeli ekstraksiyon sistemleri, sürdürülebilir ve kalkınma amaçlı ekstraksiyon[3] Sayfa 260-298
7Ultrason destekli ekstraksiyon[4] Sayfa 197-218
8PEF destekli ekstraksiyon[4] Sayfa 261-280
9Ohmik ısıtma destekli ekstraksiyon[5] Sayfa 1-41
10Süperkritik akışkan ile ekstraksiyon[4] Sayfa 383-404
11Yüksek basınçta ekstraksiyon[4] Sayfa 153-173
12Yüksek basınçta ekstraksiyon[4] Sayfa 173-196
13Plazma Teknolojisi[4] Sayfa 405-420
14Plazma Teknolojisi[4] Sayfa 420-432