FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ / GDM6140 - AROMA KİMYASI VE TEKNOLOJİSİ

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

           
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Öğrencilere aroma bileşiklerinin tanımı, sınıflandırılması ve temel özellikleri hakkında bilgi kazandırmak.
2Aroma maddelerinin doğal kaynaklardan izolasyonu ve analizi için kullanılan temel yöntemleri öğretmek.
3Meyve ve sebzelerde aroma oluşum mekanizmalarını ve bu süreçleri etkileyen faktörleri açıklayabilmek.
4Gıda işleme tekniklerinin aroma bileşikleri üzerindeki etkilerini değerlendirebilmek.
5Gıdalarda aroma salınımını etkileyen fiziksel ve kimyasal faktörleri kavramak.
6Aroma kalitesi ve standardizasyonuna yönelik kalite kontrol uygulamalarını değerlendirebilmek.
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Temel Bilimler Dersi
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi