FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ / GDM6140 - AROMA KİMYASI VE TEKNOLOJİSİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Aroma bileşikleri: Tanım, sınıflandırma[2]-[1] Sayfa 1-22
2Aroma bileşiklerinin analizleri, aroma izolasyonu[1] Sayfa 33-72
3Meyve ve sebzelerde aroma oluşumu[1] Sayfa 73-102
4Gıda aromalarındaki işleme dayalı değişiklikler[2]-[1] Sayfa 103-138
5Gıdalardan aroma salınımı[1] Sayfa 139-160
6Gıdalarda kötü kokular ve taninler[1] Sayfa 161-200
7Tatlandırıcı materyaller[1] Sayfa 201-260
8İşlenerek yapılan tatlandırıcı malzemeler[1] Sayfa 261-298
9Yapay aroma maddeleri[1] Sayfa 299-316
10Aroma kuvvetlendiriciler[2]-[1] Sayfa 317-336
11Aroma üretimi[1] Sayfa 351-390
12Sürdürülebilir aroma uygulamaları[1] Sayfa 391-418
13Kalite kontrol[1] Sayfa 433-450
14Kalite kontrol[1] Sayfa 450-463