NTO2025 / PİŞİRME YÖNTEMLERİ I

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Mutfağın hiyerşik yapıya göre yönetim şeması ve mutfak bölümlerindeki çalışanların iş ve görev tanımları 
2Sebzeler ve meyveler 
3Temel doğrama teknikleri 
4Lezzet verici karışımlar ve stok hazırlama 
5Temel soslar ve türevleri 
6Temel çorbalar 
7Yumurta, özellikleri, yapısı, pişirme dereceleri 
8Süt ve süt ürünleri uygulama 
9Büyük baş ve küçük baş hayvan yapısı 
10Kırmızı etler uygulama 
11Kümes hayvanları uygulama 
12Balık yapısı, çeşitleri ve uygulama 
13Kabuklu deniz ürünleri uygulama 
14Sürdürülebilir Gıdalar ve Kalkınma