SUT2001 / FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ 1

Kazandırılacak Bilgi Ve Beceriler

Kazandırılacak Bilgi Ve BecerilerSeviyesi
1Yoğurdun Tanımı ve Özellikleri3
2Yoğurtların Sınıflandırılması3
3Sade Yoğurt Üretim Akım Şeması3
4Yoğurt Üretimi İçin Süte Uygulanan Ön İşlemler3
5Sütün Yağ Oranının Standardizasyonu3
6Sütün Yağsız Kurumadde Oranının Standardizasyonu3
7Klarifikatör kullanmak3
8Baktofügatör kullanmak3
9Homojenizatör kullanmak3
10Ambalajlama makinesi kullanmak3
11pH metre kullanmak3
12Kültür hazırlamak3
13Sütü mayalamak3
14Dearatör kullanmak3
15Dolum yapmak3
16oSH?ya bakmak3
17Sütün Havasının Alınması3
18Sütün Homojenizasyonu3
19Sütün Isıtılması (Pastörizasyon) (Yoğurda İşlenecek Sütün Isıtılması3
20Mayalama Sıcaklığına Soğutma3