İstihdam Olanakları

Uluslararası ilişkiler öğrencileri, eğitim aldıkları derslerin çeşitliliği nedeniyle geniş bir iş sahasına sahiptir. İş imkanları akademik, denetim/teftiş, idari işler, ithalat/ihracat, operasyon, pazarlama, lojistik ve yönetim gibi birçok alana uzanmaktadır. 

Bu geniş iş sahasında, mezunlarımız doğrudan disiplinin eğitimini kullanarak strateji danışmanı, uluslararası ilişkiler uzmanı, uluslararası ilişkiler koordinatörü, ülke temsilcisi ve diplomat gibi gibi pozisyonlarda istihdam edilebilmektedir. Bununla birlikte, bölümde verinlen diğer disiplinlerin derslerinin sağladığı donanımla analist, araştırma ve dış ilişkiler uzmanı, denetçi, ithalat/ihracat sorumlusu ve satış uzmanı gibi pozisyonlarda çalışabilmektedir. 

Bu nedenler mezunlarımızın istihdam edildiği kurumlar Dış İşleri Bakanlığı, İç işleri Bakanlığı ve Konsolosluklar gibi kamu kurumların Birleşmiş Milletler, NATO, Ekonomik ve Kalkınma İşbirliği Örgütü (OCED) ve gibi uluslararası örgütler ve onlara bağlı kuruluşlara kadar uzanmaktadır. Sivil Toplum Örgütleri, yurt dışı bağlantılı şirketler ve siyasi danışmanlık şirketleri uluslararası ilişkiler mezunlarının iş imkanı buldukları diğer alanları oluşturmaktadır. Ayrıca mezunlarımız lisansüstü eğitim programlarında eğitim almaya devam ederek akademik bir kariyer planlaması da yapabilmektedir.

Son Güncelleme Tarihi:28.07.2022