Yrd. Doç. Dr. Recep Zan Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü'nü Törenle Aldı

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 2015 yılı "Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü"ne (GEBİP) layık görülen Niğde Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Recep Zan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle ödülünü aldı.

Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji alanında yaptığı uluslararası nitelikteki çalışmalarıyla ödüle layık görülen Yrd. Doç. Dr. Recep Zan’a Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde 14 Aralık 2015 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür’ün de katıldığı törenle verildi.

Ödülünü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’dan alan Zan’a, grafen ve diğer iki boyutlu malzemeler üzerine yapacağı araştırmalarını desteklemek amacıyla üç yıl süreyle yılda 20 bin TL destek verilecek.

GEBİP, uluslararası nitelikte bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan genç bilim insanlarını, araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve ülkemizdeki genç bilim insanlarını üstün başarılı araştırmalara özendirmek amacıyla düzenleniyor.