TÜBİTAK 3501 Proje Desteği

Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Filiz Keleş’in yürütücüsü olduğu “Cigs/Perovskit Monolitik Tandem Esnek Güneş Hücresinin Geliştirilmesi” başlıklı TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Projede Üniversitemiz Öğr. Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Seyhan ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğr. Üyesi Öğr. Gör. Abdullah Atılgan araştırmacı olarak yer alırken Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Abdullah Yıldız da danışman görevini üstlendi.

Tübitak 3501 Kariyer Geliştirme Projesi desteklenmeye hak kazanan projede CIGS nanoçubuklar kullanılarak mevcut CIGS/perovksit tandem yapıların geliştirilmesi hedefleniyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, başarılarından dolayı akademisyenleri tebrik ederek TÜBİTAK’ın sağladığı desteklerden de faydalanan projelerimizin artmasının kendisini memnun ettiğini aktardı.