Tez Savunma Sınavına Girecek Öğrencilerin Dikkatine !!!

Tez Savunma Sınavına Girecek Olan Öğrencilerin İçin Yapılacak İşlemler:

Tez intihal oranının tek kaynaktan %5, toplamda %25’in altında olması gerekmektedir. Bu oranı aşan tezler için savunma tarihi verilmeyecektir.

  1. Turnitin Formu 

Alması gereken dersleri başarıyla tamamlamış, tez önerisi Enstitü Yönetim Kurulunca kabul edilmiş olan öğrencinin, 4. yarıyılın sonunda tezinin danışmanca savunulabilir olduğunun uygun görülmesiyle birlikte;

Formlar menüsü-Öğrenci Formları sekmesi altında bulunan “  Danışman Yüksek Lisans Tez Jürisi Öneri Formu” (Danışman tarafından doldurulacak olup 3 asıl 2 yedek jüriden 1 asıl 1 yedek jürinin üniversitemiz kadrosu dışından belirlenerek tarih ve saat önerisiyle birlikte anabilim dalı aracılığı ile Enstitüye EBYS sistemi üzerinden gönderilir.)

NOT: Tez Savunma Sınavı son tarihi 26 Ocak 2024 tarihine kadar olup bu tarihe kadar Tez Sınav Jürisi Öneri Formunun verilmesi gerekmektedir.

NOT: Tez savunma sınavı tarihinin sınav tarihinden en erken 15 gün öncesinden enstitümüze gönderilmesi gerekmektedir.

NOT: Tez sınav jürisi oluşturulan öğrenci tezini ciltlenmemiş 5 (beş) nüsha olarak hazırlar ve jüri üyelerine teslim eder.

Öğrencinin, savunma öncesinde Formlar-Öğrenci Formlar sekmesi altında bulunan “Yüksek Lisans Tez Onay Sayfası”ndan (jüri isimleri yazılı 7 adet; buradaki tez başlığının jürinin kabul ettiği başlığı olması gerekir), her jüri üyesi için “Jüri Üyesi Kişisel Rapor Formu” ve “Yüksek Lisans Tez Sınav Tutanağı Formu”nu bilgisayar ortamında hazırlaması ve sınav esnasında jüri üyelerine vermesi gerekir.

Hazırlanacak Formlar:



NOT :  Tez Sınav sonraki hazırlanan evraklar (Jüri Üyesi Kişisel Rapor Formu, Tez Sınav Tutanağı, Tez Onay Sayfası ve Tez Kontrol Formu) öğrenci tarafından Enstitüye Elden teslim edecektir.