Hayvansal Tarım: Eğitim-Öğretimin Güncel Sorunları Gelecek Vizyonu Çalıştayı Düzenlendi

Üniversitemiz tarafından, Çukurova Üniversitesi,  Zootekni Federasyonu, Türk Tarım – Gıda Bilim ve Teknoloji  Dergisi (TURJAF), Çukurova Zootekni Derneği ve üniversitemiz ile Çukurova Üniversitesi öğrenci kulüpleri iş birliği ile Prof. Dr. Reşit Sönmez adına düzenlenen “Hayvansal Tarım: Eğitim-Öğretimin Güncel Sorunları Gelecek Vizyonu” çalıştayı çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Açılış oturumunu yöneten Kıbrıs Batı Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ömer Camcı, Tarımsal Eğitim Öğretimin 177. Yılında düzenlenen bu çalıştaya katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçen başta Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Üniversitemiz Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu, hayvansal tarım eğitiminin sorunlarının sektör paydaşları ile tartışılarak çözüm önerilerinin ilgili makamlarla paylaşılması için bu çalıştayın büyük öneme sahip olduğunu belirterek, çalıştayın ülkemiz ve dünya tarımı için hayırlı olmasını diledi.

Çukurova Zootekni Derneği Başkanı Prof. Dr. Hasan Rüştü Kutlu ise tarımın insanlık için olmazsa olmaz bir yere sahip olduğunu, tarım eğitiminin iyileştirilmesi için eğitim öğretim programlarının güncellenmesi gerektiğini ve öğrencilerin yeni eğitim modellerinde yetişmesi gerektiğini belirterek, çalıştay çıktılarının Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Vahit Kirişçi tarafından merakla beklendiğini vurguladı.

Zootekni Federasyonu Başkanı Dr. İsmail Mert ise federasyon olarak ülkemiz hayvansal tarımının daha iyi yerlere gelmesi için Zootekni Federasyonu’nun yapılması gereken tüm sorumlulukları üstlenmeye hazır olduğunu ifade etti. Hayvansal tarım ile ilgili sorunların federasyon tarafından hazırlanan bir raporla yetkililere iletildiğini belirten Mert, bu çalıştayın çıktılarının da bu rapora büyük katkısı olacağına olan inancını paylaştı.

TURJAF dergisi editörü Prof. Dr. Musa Sarıca ise 10. Yılını dolduran editörü olduğu TURJAF dergisinin, bilimsel anlamda Türk Tarımında öncü olmasının yanı sıra derginin birçok bilimsel dergiye de rol model olduğunu belirtti. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında tarımın bugünkü seviyesine gelmesinde emeği geçen herkese şükranlarını sunan Sarıca, çalıştayın başarılı olmasını diledi.

Üniversitemiz rektör vekili Prof. Dr. Recep Çiçek ise bu çalıştaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Tarımın insanlık için önemini vurgulayan Çiçek, çalıştaya katılım sağlayan bilim insanlarına Türk tarımına yaptıkları katkıların çok değerli olduğunu belirterek, çalıştay çıktılarının bölge ve ülke tarımına hayırlı olmasını diledi.

Yoğun ilgiyle karşılanan çalıştaya, çeşitli üniversitelerden çok sayıda öğretim üyesi, bakanlık çalışanları, hayvancılık sektör temsilcileri, özel sektör çalışanları ve öğrenciler katılım sağladı.