“Haydi, Senin de Dikili Bir Ağacın Olsun”

Niğde Valiliği ve Üniversitemiz tarafından 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Haydi Senin de Dikili Bir Ağacın Olsun” fidan dikme etkinliği, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırma Uygulamaları ve Araştırma Merkezi arazisinde gerçekleştirildi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, fakülte dekanları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, 10 bin fidan toprakla buluştu.

Üniversitemiz Halk Dansları Kulübünün hazırladığı ‘Zeybek Gösterisi’ ile başlayan programın açılış konuşmasını, Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırma Uygulamaları ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu yaptı. Konuşmasında Merkez çalışmaları hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Şekeroğlu, emeği geçenlere de ayrıca teşekkür etti.

Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir ise yaptığı konuşmada, “Dünya nüfusunun hızla artması, küresel ekonominin dünya üzerindeki genişlemesi sonucu tabii kaynaklar üzerindeki baskılar artmaktadır. Sulak alanlar azalmakta ve meralarda bozulmalar, nehirlerde kurumalar meydana gelmektedir. Önlem alınmazsa yerkürenin ekosistemi yok olacaktır” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar ise, küresel ısınmayla birlikte önümüzdeki yıllarda dünyayı çok büyük sorunların beklediğini ifade ederek, “Sürdürülebilir kalkınma ile bir taraftan kalkınırken diğer yandan bir bedel ödemekteyiz. Bunu dengeli bir şekilde, çevreyle uyum içinde yapmamız gerekmektedir. Bu sorumluluk bütün insanlara aittir” diye kaydetti.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ise, çocuklara ve gençlere ağaç sevgisini aşılamak ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik yapıldığını belirten konuşmasında, “Ülkemizin yüzde 27'lik kısmı ormanlarla kaplıdır. Fakat artan dünya nüfusu ve bunun sonuncunda meydana gelen arazi ihtiyacı, endüstriyel tüketimin hızla artması, orman yangınları gibi sebepler, üzerinde yaşadığımız yeryüzünde orman varlığını ciddi oranda tehdit etmektedir. Oysa ormanlar sadece bizim değil tüm insanlığın ortak mirasıdır. Bu mirasa hep birlikte sahip çıkmalıyız” ifadesine yer verdi.

Niğde Valiliği, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumu, Orman İşletme İl Müdürlüğü, TEMA Vakfı, Doğuş Tarımsal Projeler Ar-Ge Hizmetleri A.Ş. ve Üniversitemize bağlı kulüplerin destek verdiği programda, konuşmaların ardından Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, protokol üyeleri ve öğrenciler fidanları toprakla buluşturarak, ilk can suyunu verdi.