Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Haberler

Üniversitemiz Öğrencilerine Avrupa’da Gönüllülük ve Staj Hareketliliği İmkânı

Uluslararasılaşma alanında çalışmalarını aralıksız sürdüren ve akreditasyon süreci Ulusal Ajans tarafından kabul gören Üniversitemiz, öğrencilere Avrupa’da gönüllülük faaliyetlerine katılma ve staj hareketliliği sunan European Solidarity Corps (ESC) Kalite Sertifikası almaya hak kazandı. Böylece Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğrencileri, Avrupa Dayanışma Programı kapsamında Avrupa’daki çeşitli projelerde gönüllü olarak yer alma ve staj hareketliliklerine katılma olanakları bulacak.

3. Niğde Ulusal Film Festivali Başvuruları Devam Ediyor

Üniversitemiz İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından ilki 2021 yılında organize edilen ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen “Niğde Ulusal Kısa Film Festivali”nin bu yıl üçüncüsü düzenlenecek.

Rektörümüz Uslu, Sanayi Gazetesi’nde Kaleme Aldığı Makalede Üniversitemiz Niğde Teknopark A.Ş.’yi Anlattı

Üniversitemiz Rektörü ve Niğde Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Uslu, Sanayi Gazetesi’nde “Niğde Teknopark, Bölgenin Teknolojik Altyapısına Destek Vermeye Devam Edecek” başlığıyla yayımlanan makalesinde Niğde Teknopark A.Ş.’nin faaliyet alanları hakkında bilgi vererek firmanın son dönemde elde ettiği başarıları değerlendirdi.

Rektörümüzden Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesine Ziyaret

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Tıp Fakültemiz Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Doğan’ı makamında ziyaret etti. Rektörümüz ayrıca ziyaret kapsamında hastanemizdeki öğretim üyelerimizle de bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı ve hastanemizde tedavi gören hastalarımıza geçmiş olsun dileklerini iletti.

Üniversitemizde 2024 Tercih ve Tanıtım Heyecanı Başladı

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla Üniversitemizde tercih ve tanıtım heyecanı başladı. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı’nda 15 fakülte, bir Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı ve altı meslek yüksekokulu bünyesindeki 66 lisans, 49 ön lisans olmak üzere 115 ayrı bölüm ve programına 5480 yeni öğrencisini bekleyen Üniversitemiz, bu kapsamda Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü öncülüğünde tüm birimleriyle 2024 Tercih ve Tanıtım Kampanyası’nı uygulamaya koydu.