Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Haberler

Üniversitemizde 2024 Yılının İlk Patenti Türk Patent Kurumu Tarafından Tescil Edildi

Üniversitemiz Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Ana Bilim Dalı’nda başarıyla tamamlanan “Batı müziği teori ve uygulaması dersinde armonik küp materyali destekli öğretimin öğrencilerin erişi düzeylerine etkisi” başlıklı yüksek lisans tezinden üretilen "Armoni Eğitiminde Kullanılmak Üzere Küp”e ilişkin patent başvurusu, Türk Patent Kurumu tarafından tescil edildi.

Üniversitemiz İlk Kez THE Asya Üniversite Sıralamasına Girdi

Üniversitemiz dünyanın en saygın uluslararası üniversite sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından yapılan 2024 Asya Üniversiteleri Sıralamasına ilk kez girmeyi başardı. Sıralamaya göre Üniversitemiz tüm Asya kıtasındaki yükseköğretim kurumları arasında 601+ bandında yer almayı başardı.

YÖK Üniversitemizde “Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi” Kurulmasını Uygun Buldu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında ve İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Yapay Zekâ, Dijitalleşme ve Büyük Veri Alanlarında Üniversitelerde Açılacak Yeni Program ve Bölümlerle İlgili İkinci Toplantı” sonrası Üniversitemizin Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi kurmasının uygun bulunduğu açıklandı.