Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Haberler

Üniversitemiz YÖKAK 2020 Kurumsal Dış Değerlendirme Süreçleri Kapsamında İzleme Programına Dahil Edildi

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından, kurumsal dış değerlendirme süreçleri kapsamında, 2016 ve 2017 yıllarında Üniversitemizin de içinde yer aldığı kurumsal dış değerlendirilmesi gerçekleştirilmiş olan yükseköğretim kurumları, 2020 Yılı güz döneminde İzleme Programına dahil edildi. 2020 yılı bahar döneminde yürütülmesi planlanan ve Covid-19 pandemisi nedeniyle ertelenen Kurumsal Dış Değerlendirme İzleme programının tüm aşamalarının uzaktan değerlendirme yöntemiyle gerçekleştirilmesi planlanıyor.

“Han Duvarları KOP Yazarlık Atölyesi ve Edebiyat Günleri” Projesi ile Okuma Alışkanlığı Kazandırılacak

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın KOP Eylem Planı’nda belirlenen amaçlara uygun olarak, ulusal ölçekli stratejiler doğrultusunda okuma kültürünün yaygınlaştırılması ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasına yönelik farkındalık oluşturmak için yapılan projelere mali destek sağlayan “KOP Okuyor Projesi” başvurularının değerlendirme süreci tamamlandı ve destek alacak projeler belirlendi.

KOP Destekli “İkinci Şansım Gastronomi” Projesi ile Toplumsal Bütünleşme

Üniversitemiz Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Betül Çetin’in Proje Yürütücüsü, Üniversitemiz Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Adalet Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Öğretim Görevlisi Bahadır Metin’in de Proje Yürütücüsü Yardımcısı olduğu “İkinci Şansım Gastronomi” başlıklı proje, Konya Ovası Projesi Sosyal Gelişim Programı (KOP SOGEP) kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Akademisyenimize TÜBİTAK Desteği

Üniversitemiz Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Optisyenlik Programı Öğretim Üyesi ve Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Araştırmacılarından Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Atasoy’un “CZTSe İnce Filmlerinde İkili Katyon Yer Değiştirme Yöntemi ile Yüksek Verimli Güneş Hücrelerinin Üretilmesi” başlıklı projesi, TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Üniversitemizin Yenilenebilir Enerji Projesine Destek

Belediyeler ve Üniversiteler için Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi (YEVDES) Dördüncü Bileşeni kapsamında üniversiteler tarafından yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanında geliştirilen Ar-Ge projelerine yönelik teknik destek başvurularının değerlendirmesi tamamlandı ve destek alacak projeler belirlendi.

Akademisyenimize TÜBİTAK Desteği

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tülay Ezer’in “Taşeli Platosu ve Ermenek Vadisi'nin (Antalya, Karaman, Mersin) Briyofit Florasının Araştırılması” başlıklı projesi, TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.