NTO2025 / PİŞİRME YÖNTEMLERİ I

Kazandırılacak Bilgi Ve Beceriler

Kazandırılacak Bilgi Ve BecerilerSeviyesi
1Yemek pişirme sanatı ve tarihsel gelişimini açıklayabilecektir 3
2Uluslararası mutfakları açıklar 3
3Türk mutfağını tanımlar 3
4Yiyecek hazırlama ve yemek üretim sistemlerini açıklayabilecektir 3
5Yiyecek üretiminde kullanılan araçları açıklar 3
6Doğrama şekillerini yapar 3
7Yemek üretim sistemlerini tartışır 3
8Yiyecek pişirme yöntemlerini açıklayabilecektir 3
9Et sularını, çorbaları,sosları yapar 3
10Baharatlar, etler, deniz ürünleri ve hamur işlerini açıklar3
11Besin maddelerinin doğramaları, yemeklerin,sosların,tatlıların pişirilmesi ve teknikleri konusunda becerilerin kazandırılması3