Çalışma Alanları


BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ

Bilgisayar sistemlerinin kurulması, sistemin bakım ve onarımını yapar.  Kamu sektörüne ve özel sektöre ait bilgisayar kullanılan bütün kuruluşlarda çalışabilir.  Mezunlar ayrıca kamu sektörüne ve özel sektöre ait bilgiişlem merkezlerinde açlışabilirler.  Özel yazılım firmalarında çalışırlar.  Yazılım ve bilişim şirketlerinde, şirketlerin bilgi işlem bölümünde ve teknik altyapı şirketlerinde, Microsoft iş ortaklarında, Oracle iş ortaklarında, Sun iş ortaklarında, kamu kurumlarında veya kendileri serbest olarak çalışabilirler.

 


ELEKTRİK ve ENERJİ

Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz, sanayide ve piyasada üretim yapan fabrika, işletme vb. yerlerde meslekleri ile ilgili işlerde tekniker unvanı ile iş bulabilmektedirler.  Ayrıca elektrikle ilgili tüm sektörler ile elektrikli ünitelerin montajını yapan firmalarda ve şirketlerde mezunlarımız iş bulma imkanına sahiptirler.  Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz, Dikey Geçiş Sınavına girerek başarılı oldukları takdirde; 4 yıllık mühendislik fakültelerine geçiş yapmakta ve mühendis olarak piyasaya atılmaktadırlar.  Mezun olan öğrencilerimizden mesleği ile ilgili bir alanda çalışmak istemeyen öğrencilerimiz ise; Uzman Çavuş veya Astsubaylık sınavlarına girmekte, başarılı oldukları takdirde bu alanda çalışmaktadırlar.

 



ELEKTRONİK ve OTOMASYON

Elektronik teknolojisi programından mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; elektronik ve otomasyon sektöründe mal/hizmet üreten küçük ve orta ölçekli işletmeler, elektrik-elektronik cihaz üreten sanayi kuruluşları, bilişim, sağlık, elektronik ve otomasyon sektöründe istihdam edilirler.

 



MAKİNE ve METAL TEKNOLOJİLERİ

Makine ve Metal Teknolojileri Bölümünden mezun olan öğrencilerimiz, sanayi içerisinde talaşlı ve talaşsız imalat sektöründe, iki boyutlu çizim ve tasarım, İmalat alanında makine ve tezgah operatörlüğü, Makine montaj ve bakım onarım birimlerinde tekniker pozisyonunda çalışmaktadırlar.   Ayrıca devlet kurumlarının belli alanlarında ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Bakım-Onarım birimlerinde Makine Teknikeri olarak görev yapmaktadırlar. Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimiz, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile başarılı oldukları durumda, farklı mühendislik dallarında lisans mezunu olarak görev yapmaktadırlar. Alan dışı çalışmak isteyen öğrencilerimiz, yine devlet kurumlarının ve TSK’nin Astsubay, Uzman Çavuş ve Uzman Erbaş rütbelerinde özellikle teknik eleman olarak görev yapmaktadırlar.

 



GIDA İŞLEME

Mezunlar, kamu kurumlarında (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı kuruluşlar, Et ve Süt Kurumu, Hıfzıssıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri vb.) ve özel sektöre bağlı fırıncılık ürünleri (pastaneler, bisküvi fabrikaları, un fabrikaları vb.) yağ fabrikaları, su-meyve suyu fabrikaları, tahıl ürünleri işletmeleri, süt ürünleri işletmeleri, et ürünleri işletmeleri gibi gıda endüstrisinin çeşitli alanlarında yönetim, üretim ve laboratuvar kademelerinde, özel laboratuvarlarda ve turizm sektöründe çalışabilmekte ve ayrıca kendi özel işyerlerini de açabilmektedirler.

 



MALZEME ve MALZEME İŞLEME TEKNOLOJİLERİ

Bölümüzden mezun olan öğrenciler mobilya ve ahşap endüstrisi sektörü içinde yer alan ürün tasarımı, imalat ve kalite kontrol aşamalarında, yeni kurulacak tesislerin planlanmasında istihdam edileceği gibi mobilya ve ahşap endüstrisinde kullanılan makine, teçhizat, hammaddelerin pazarlamasında ve modüler mutfak vb. mobilya firmalarının bayilerinde satış elemanı olarak görev yapmaktadırlar. Girişimci olarak kendi işyerlerini açarak tasarım, imalat sektöründe faaliyet gösterebilirler.

 



MİMARLIK ve ŞEHİR PLANLAMA

Harita ve kadastro mezunları; DSİ, Karayolları, İller bankası, Tapu müdürlükleri, Kadastro müdürlükleri, İl özel idareleri, Harita genel Komutanlığı gibi kamu kurumlarında çalışabildiği gibi belediyeler özel harita büroları ile Lisanslı Harita bürolarında(LİHKAP), Özel sektörün çalışma alanlarında da çalışabilmektedirler. Ayrıca inşaat şirketleri, doğalgaz çalışmaları ile maden araştırma çalışmaları yapan özel firmalarda da çalışma imkânları vardır.

 



VETERİNERLİK

Mezunlar, kamu kurumlarında (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı kuruluşlar, Hastanelerin laboratuvarları, Hıfzıssıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri vb.) ve özel sektöre bağlı, Sağlık kuruluşları, hayvancılıkla ilgili laboratuvarlar, özel sektör çiftlikleri vb., Hayvan yetiştiriciliği birlikleri, özel veteriner hekimler, hayvan hastaneleri, aşı kuruluşları, ilaç sektörü gibi sektörlerde çalışabilmektedirler.

 



MOTORLU ARAÇLAR ve ULAŞTIRMA TEKNOLOJİLERİ

Bu bölümlerden mezun olan öğrenciler, Devlet Demir Yolları bünyesinde ve Belediyelerde bulunan raylı sistemlerle ilgili bölümlerde makinist, bakım onarım teknikeri, sinyalizasyon hat çekimlerinde elektrik elektronik teknikeri, tren teşkil işçisi, hareket memuru ve özel sektörde ara eleman olarak iş imkânı bulabilmektedirler.  Ayrıca metro ve tramvay gibi hafif raylı sistemlerde makinist ve bakım onarım işçisi olarak çalışma imkanına sahiptir.

Son Güncelleme Tarihi:23.10.2023