GIDA MÜHENDİSLİĞİ DOKTORA DERSLER

GÜZ

BAHAR

Dersin Kodu

Dersin Adı

T

P

Kredi

AKTS

Dersin Kodu

Dersin Adı

T

P

Kredi

AKTS

FBE8001

Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Yayın Etiği

3

0

3

8

GDM8002

Gıda Proteinleri

3

0

3

8

GDM8001

İleri Gıda Analiz Yöntemleri

3

0

3

8

GDM8006

Gıda Karbonhidratları

3

0

3

8

GDM8003

Gıda Endüstrisinde Temel İşlemler

3

0

3

8

GDM7002

Seminer

0

2

0

8

GDM7001

Seminer

0

2

0

8

GDM7004

Doktora Yeterlik

0

0

0

30

GDM7003

Doktora Yeterlik

0

0

0

30

GDM7006

Uzmanlık Alan Dersi

5

0

0

2

GDM7005

Uzmanlık Alan Dersi

5

0

0

2

GDM7008

Tez Önerisi

0

0

0

30

GDM7007

Tez Önerisi

0

0

0

30

GDM7010

Tez Çalışması

0

1

0

30

GDM7009

Tez Çalışması

0

1

0

30

GDM7102

Gıda Kaynaklı Patojenler II 

3

0

3

8

GDM7101

Gıda Kaynaklı Patojenler-I 

3

0

3

8

GDM7104

Gıdalarda Raf Ömrü

3

0

3

8

GDM7103

Yeni Gıda Maddeleri Tasarımı

3

0

3

8

GDM7106

Gıdaların Biyolojik Yöntemlerle Muhafazası

3

0

3

8

GDM7105

Organik Gıda İşleme

3

0

3

8

GDM7108

Yemeklik Yağ Rafinasyonu

3

0

3

8

GDM7107

Gıda Mikolojisi ve Mikotoksinler

3

0

3

8

GDM7110

Modifiye Yağlar ve Margarin Üretimi

3

0

3

8

GDM7109

Ham Yağ Üretim Teknolojisi

3

0

3

8

GDM7112

İleri Endüstriyel Mikrobiyoloji

3

0

3

8

GDM7111

Gıda İşlemede Aktarım Sistemleri

3

0

3

8

GDM7114

Gıda İşlemede Ekstrüzyon Teknikleri

3

0

3

8

 GDM7113Gıda Kolloidleri  3 0 3 8 GDM7116 Meyve-Sebze Suları Üretim Teknolojisi  3 0 3 8
 GDM7115Meyve-Sebze İşlemede Oluşan Kimyasal Değişimler  3 0 3 8 GDM7118 Kabuklu Deniz Ürünlerinde Kalite Değişimleri  3 0 3 8
 GDM7117 Balık Yağı Üretim ve Kullanım Teknikleri  3 0 3 8 GDM7120 Gıda Mühendisliğinde Optimizasyon Teknikleri  3 3 8
 GDM7119 Gıda Seçimi ve Tüketici Algısı  3 0 3 8 GDM7122  Fırıncılık Ürünleri Bilimi ve Teknolojisi  3 0 3 8

GDM8004 Gıda Endüstrisinde Laktik Asit Bakterileri





Son Güncelleme Tarihi:24.10.2023