Akademik Başarılar Törenle Kutlandı

Üniversitemizde, “Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Töreni” ile “Unvana Yükseltilen ve Atanan Öğretim Üyeleri ile Göreve Yeni Başlayan Akademik Personel” için bir tören düzenledi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törene; Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Murat Alp ile Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Genel Sekreter Batuhan Taşdurmaz, Fakülte Dekanları ile Yüksekokul Müdürleri, akademik ve idari personel, öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızın aileleri katıldı.

Törende açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür “Bilgi her şeyden önce insanın kendisini bilmesini, insanı ve insan ilişkilerini, hak ve görevlerimizi kapsamalıdır. Nitelikli bir yaşam için bilgi, bilgiyi üretmek için de bilim lazımdır. Dolayısıyla yaptığımız çalışmaların sonucunu görmek durumundayız. Bilgiyi üretme yollarını görmek, üretilen bilgileri kendi aramızda paylaşmak ve bunu teşvik edebilmek amacıyla bu törenin küçükte olsa bir motivasyon sağlamasını arzu ediyor ve bu amaçla 8 yıldır bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Ülke olarak güçlü olabilmemiz için bilgi üretmek, ürettiğimiz bilgiyi de somut ürünlere dönüştürmek zorunda olduğumuzu ifade eden Rektör Görür “Binlerce yıldır sürekli saldırılara maruz kalan, sürekli kendini savunmak zorunda olan, meşru müdafaa haklarını kullanan bir ülke konumundayız. Onun için çok güçlü olmak zorundayız” diye konuştu.

Ardından Üniversitemizin bilimsel yayın yapma istatistikleriyle ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, akademisyenlerin daha çok çalışarak daha fazla yayın yapmaları gerektiğini dile getirdi.

Profesör, doçent ve yardımcı doçent unvanına yükseltilen ve atanan öğretim üyelerine cübbe giydirilmesi ve belge takdimi ile devam eden törende Profesörlüğe yükseltilerek atanan öğretim üyelerine cübbeleri Rektör Prof. Dr. Adnan Görür tarafından giydirilerek belgeleri takdim edildi.

Doçentliğe atanan öğretim üyelerine Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener, Prof. Dr. Murat Alp ve Prof. Dr. Mustafa Bayrak cübbe giydirip belgelerini takdim ederken, yardımcı doçentliğe atanan öğretim üyelerine Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abitter Özulucan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran, Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Ulutaş ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selen Doğan tarafından cübbeleri giydirilerek belgeleri takdim edildi.

Unvana Yükseltilen ve Atanan Öğretim Üyelerine cübbelerinin giydirilmesi ve belgelerinin takdiminin ardından son 1 yıl içerisinde öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, okutman ve uzman kadrolarında göreve başlayan öğretim elemanlarının isimleri okunarak projeksiyon ile salonda bulunan perdeye yansıtıldı.

Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Töreni ile devam eden program, 2016 yılında yayınlanmış bilimsel eserleri ile teşvik ve teşekkür belgesi almaya hak kazanan öğretim elemanlarına belgelerinin takdim edilmesi ve 2016 yılında yayınlanan bilimsel eserleri ile üniversitemizde fen bilimleri, sosyal bilimler ve sağlık bilimleri alanlarında ilk 5 dereceye giren öğretim üyelerine plaket ve teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile devam etti.

Törende daha sonra, hazırladıkları TÜBİTAK ve Kalkınma Ajansı projeleriyle üniversitemize katkı sağlayan öğretim elemanlarımıza Rektör Prof. Dr. Adnan Görür tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Emekli olmasına rağmen çok sayıda yayın yapan eski öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Refik Kayalı, Prof. Dr. Meysun İbrahim ve Prof. Dr. Canan Çopurarslan’a Rektör Prof. Dr. Adnan Görür tarafından teşekkür plaketi verilmesiyle devam eden program, toplu fotoğraf çekimi ve kokteylle sona erdi.