Üniversitemizde Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Farkındalık Eğitimi

Üniversitemiz Bilgi İletişim Güvenlik Politikası ve 5. İnsan Kaynakları Bilgi Güvenliği Politikası kapsamında akademik ve idari personelimize “Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Farkındalık Eğitimi” gerçekleştirildi.
Çevrim içi (online) ortamda üç gün süren eğitimlerde bilgi ve iletişim teknolojilerinin taşıdığı bilgi ve siber güvenlik risklerinin neler olduğu anlatılarak bunlara yönelik alınabilecek önlemler anlatıldı. Eğitimler Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Şakir Dokuz ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Arzu Yılmaz tarafından verildi.

“Sürekli Değişen Bilgi İletişim Teknolojilerini Yakından Takip Ediyoruz”

Eğitimlerin açılış oturumuna katılan Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu,  “Modern yönetim anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz, dünyada gelişen ve değişen bilgi iletişim teknolojilerini yakından takip etmektedir. Bu doğrultuda tüm faaliyet alanlarımızda dijital tabanlı teknolojilerin sunduğu olanaklardan faydalanmaya dönük çalışmalar yürütmekteyiz.” dedi. 
Konuşmasında bilgi güvenliği ile siber güvenliğin herkes için bir sorumluluk olduğunun altını çizen Rektör Uslu, “Böylesine stratejik önemi haiz konuda hazırlanan bu eğitim programının tüm personelimizde farkındalık oluşturmasını diliyor ve verimli bir eğitim süreci geçirmenizi temenni ederek emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.