Akademisyenimize TÜBİTAK Desteği

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Tülay Ezer’in “Taşeli Platosu ve Ermenek Vadisi'nin (Antalya, Karaman, Mersin) Briyofit Florasının Araştırılması” başlıklı projesi, TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Prof. Dr. Tülay Ezer’in yürütücüsü olduğu ve Munzur Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mevlüt Alataş’ın da yardımcı araştırmacısı olduğu proje ile Doğa Derneği tarafından belirlenmiş olan 305 önemli doğa alanı arasında yer alan Taşeli Platosu ve Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından belirlenen Türkiye’deki 122 önemli bitki alanından biri olan Ermenek Vadisi’nin briyofit (karayosunları) florasının detaylı olarak ortaya çıkarılması hedefleniyor. Bu sayede barındırdığı biyoçeşitlilik ve yüksek endemizm oranı bakımından hassas alanlar olan Taşeli Platosu ve Ermenek Vadisi'nin sahip oldukları biyoçeşitliliğin daha iyi anlaşılması beklenirken, bölgede bilimsel olarak daha anlamlı koruma stratejileri de geliştirilebilecek.