Atık Yönetim Koordinatörlüğü Tarafından Hazırlanan “Atık Potası” Kampüsümüzdeki Yerini Aldı

Üniversitemiz Atık Yönetim Koordinatörlüğü, sıfır atık konusunda bilgi ve farkındalığın arttırılması ve üniversitemizde Sıfır Atık Yönetim Sisteminin sağlıklı ve etkin bir şekilde kurulması, uygulanması ve izlenebilmesi için faaliyetlerini sürdürüyor.

Son olarak, sıfır atık uygulamasının yapıldığı sürdürülebilir yeşil kampüs faaliyeti kapsamında hazırlanan ve Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş Gönen ve Doç. Dr. Ece Ümmü Deveci ile Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Meryem Nur Aydede’nin desteğiyle, sıfır atık konusundaki farkındalığı arttırmak amacıyla, Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Semiha Akçaözoğlu tarafından tasarlanan “Atık Potası” merkez yerleşkemizde ve üniversitemizin diğer kampüslerindeki yerini aldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, geri dönüşümü destekleyen bir üniversite olduklarının altını çizerken, amaçlarının atıkları %100 oranında dönüştürülebilir hale getirmek olduğunu belirtti.

Üniversitemiz kampüsünün açık alanlarında da sıfır atık uygulamaları konusunda çalışmaların yaygınlaşacağını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, “Çalışmalarımızın kampüs açık alanlara yayılması için ilk adımı atık potaları ile atıyoruz. Bu sayede açık alanlarda oluşan atık plastik şişelerin geri dönüşümünün sağlanabileceğini düşünüyoruz. Plastik şişe atıklarının ve israfın en aza indirilmesi yeni nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmak adına oldukça önemli bir nokta” dedi.

Atık potası hakkında açıklama yapan Üniversitemiz Atık Yönetim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş Gönen ise “Sıfır atık konusunda farkındalık yaratmak ve doğamız için tehlike arz eden plastik şişeleri kaynağında ayrı toplamak için eğlenceli bir yolu tercih ettik ve üniversitemize atık potaları yerleştirdik. Bu potalarda kapakları da ayrı toplayabilmek adına ayrı bir hazne de mevcut. Şu anda 3’ü merkez yerleşkemizde ve diğerleri ise Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzda, Derbent Kampüsümüz ve Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Kampüsümüzde olmak üzere farklı noktalarda toplam 6 adet atık potamız bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Üniversitemiz Atık Yönetim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Çağdaş Gönen açıklamalarının sonunda, Atık Yönetim Koordinatörlüğünün sıfır atık uygulaması ile sürdürülebilir yeşil kampüs amacına ulaşmak için çalışmalarının devam ettiğini belirtti ve doğayı koruma noktasında üniversitenin her mensubunun sıfır atık gönüllüsü olarak katkısının olmasının çok önemli olduğunu aktardı.