Hazar Üniversitesi İle İşbirliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz, Hazar Üniversitesi ile Akademik Değişim İkili İşbirliği Anlaşması ve Mevlana Protokol Anlaşması imzaladı.

Rektörlük Senato Salonunda gerçekleşen imza törenine, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Hazar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamlet İsahanlı, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlyas Gökhan ve Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, Genel Sekreterimiz Mustafa Çolak, Hazar Üniversitesi Genel Sekreteri Alovsat Amirbeyli ve Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ziya Avşar ile yazar ve çevirmen İmdat Avşar katıldı.

Yapılan anlaşmalar ile ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, “Kardeş ülkemiz, Azerbaycan’ın değerli üniversitelerinden biri ile böylesine önemli bir işbirliğine imza attığımız için hem kurumumuz hem de Niğde adına oldukça sevinçliyiz. Umuyorum ki bu anlaşmalar aramızdaki bağı kuvvetlendirecek ve her iki taraf için de hayırlı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezine Ziyaret

İmzalanan protokollerin ardından Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar ve Hazar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamlet İsahanlı, üniversitemiz Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezine ziyarette bulundu.

Merkezde birçok bilimsel çalışmayı yakından inceleme imkânı bulan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar ve Hazar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamlet İsahanlı, yaptıkları ortak açıklamada, bilimin her zaman gerekli olduğunu ve bilimsel çalışmaların desteklenmesinin önemli olduğunu belirttiler. Üniversitelerdeki bilimsel çalışmalara verilen bu desteğin önemini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, “Ülkemizin bilimsel anlamda gelişmesi ve hedeflerimize ulaşabilmemiz için araştırma merkezlerindeki çalışmalar oldukça değerli. Bizler de bunun farkındayız ve çalışmamız hiç durmadan devam edecek” dedi.