“Kızılay Niğde Butik” Açıldı

Türkiye’de ve dünyada, insani yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanındaki kuruluş olmak dustüru ile çalışmalarına devam eden Türk Kızılay, Üniversitemiz Merkez Yerleşkesi içinde, ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin faydalanabilmesi adına “Kızılay Niğde Butik”i hizmete açtı.

Açılış törenine Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Milletvekilleri Selim Gültekin ile Yavuz Ergun, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlyas Gökhan ile Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, Türk Kızılay Niğde Şube Başkanı Kemal Gençoğlu, fakülte dekanları ile yüksekokul müdürleri ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Türk Kızılay Niğde Şube Başkanı Kemal Gençoğlu, butiğin Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne açılmasından dolayı oldukça memnun olduklarını belirterek çalışmalarının devam edeceğinin altını çizdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar ise sivil toplum kuruluşlarından gelen talepleri imkanlar ölçüsünde karşılamaya gayret gösterdiklerini ifade ederek başladığı konuşmasına, “Türk Kızılay’ın butik kurma fikri bize ulaştı ve biz de öğrenci odaklı bir Üniversite olarak bu isteğe olumlu yaklaşarak böyle güzel bir işin yapılmasına vesile olduk” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar konuşmasını, bağımlılık ile mücadele ve ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının karşılanması konusunda faaliyet gösteren Kızılay Kulübünün de içinde bulunduğu Üniversitemizin tüm kulüplerini desteklediklerini ifade ederek sonlandırdı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Türk Kızılay Şubesinin önemli işler yaptığını vurguladığı konuşmasında, “Türk Kızılay dünyanın neresinde olursa olsun, afete, zulme maruz kalan insanların yanında Türk Milleti adına yer alarak destek veren en önemli kuruluşlardan birisidir. Kuruluşumuz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ihtiyaç sahibi insanların yanında olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Niğde’deki ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlardan da bahseden Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, bu yardımların dışında Türk Kızılay gibi kamu yararına çalışan kuruluşların bu tarz hizmetler sunmasının da çok önemli olduğunu belirtti.

Program, Niğde Protokolünün açılış kurdelesini kesmesi ve butikte incelemelerde bulunmasının ardından sona erdi.