Öğrencilerimizden Kariyer Fuarına Yoğun Katılım

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde, üniversitemizin de içerisinde olduğu KOP Bölgesi’ndeki 9 üniversitenin katkıları ile bölgenin en büyük kariyer etkinliği olan İç Anadolu Kariyer Fuarı gerçekleştirildi.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi kampüsünde düzenlenen fuarın açılış törenine Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Konya Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, paydaş üniversite temsilcileri, protokol üyeleri, kurumlar / firmalar ve öğrenciler katıldı.

Kariyer fırsatlarının anlatıldığı etkinliğe ülkemizin ve bölgemizin seçkin firmalarının yer aldığı 170 kurum, kuruluş ve özel firmanın katıldığı fuara üniversite yönetimimizin desteği ile 200 öğrencimiz de katılım gösterdi.

Öğrencilerin kariyerleri için önemli fırsat kapılarını aralayan bu önemli fuarda, sağlık, savunma, enerji, tarım ve gıda, hizmet sektörü, teknoloji ve yazılım gibi her sektörden birçok uluslararası ve ulusal ölçekte seçkin kurum ve kuruluş, öğrencileri henüz mezun olmadan iş dünyasıyla buluşturuyor ve kariyerlerini şekillendirmede onlara yardımcı oluyor.

Fuarda bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay konuşmasında, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kariyer fuarlarını ve gençleri çok önemsediğini belirterek “İKAF’ın, 2019 istihdam seferberliğine önemli katkılar sağlayacağını ayrıca, öğrencilerin kariyerleri için önemli fırsat kapıları olduğunu sözlerine ekledi.

Artık teknoloji üreten bir ülkeyiz diyen Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay “Gözümüzün gördüğü aklımızın kestiği her şeyi üretiyoruz” ifadesi ile konuşmasını sonlandırdı.

Protokolün fuarın açılış kurdelesini kesmesi ile açılan fuarda öğrenciler firmaların stantlarını gezerek, kurumlar ve bulundukları sektör ile ilgili bilgiler aldılar.