Rektör Kar’dan “30 Ağustos Zafer Bayramı” Mesajı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, “30 Ağustos Zafer Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Rektör Kar mesajında şu ifadelere yer verdi:
“30 Ağustos 1922'de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kahraman milletimizin azim ve kararlılığı ile milli kurtuluş mücadelemizin zaferle sonuçlandığı “Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi”nin 98. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşku ile karşılıyoruz.”
“Türk tarihinin en büyük kahramanlık destanlarından birisi olan 30 Ağustos Zaferi, tarih boyunca var olma mücadelesi vermiş olan aziz Türk milletinin bağımsızlık, birlik ve beraberlik inancının ve vatan sevgisinin bir göstergesidir.”
“Bizlere düşen, büyük fedakarlıklarla ve büyük bir kahramanlıkla kurtarılan bu vatanın milli şuurunu, milli birliğimizden ve dirliğimizden asla taviz vermeden korumak ve güçlendirmektir.”
“Bu vesile ile tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünü savunmak için ebediyete irtihal eden aziz Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize acil şifalar diliyorum.”