Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’ın, 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Kar, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İleriye doğru başarılı bir şekilde gitmenin en önemli yolu eğitim, bilgi ve teknoloji çağı ile omuz omuza olabilmenin en temel şartı ise eğitimli insan gücüne sahip olmaktır. Yeni şeyler üreterek yeni değerler ortaya çıkarabilmek için herkesin iyi bir eğitime ihtiyacı vardır.

Milli bilinç duygularıyla çağdaş yaşamı özümsemiş, aklı ve vicdanı hür, düşünen ve üreten bireyler yetiştiren öğretmenlerimiz, eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşları ve geleceğimizin de mimarlarıdır.

Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefi ile Millet Mekteplerini açan ve Başöğretmen sıfatını alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı meşale ışığında; bilimsel bilgiye önem veren, Ülkemizi aydınlık geleceğe taşımak gibi yüksek ideallere sahip, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, insana ve emeğe saygılı, iyi ahlâklı, araştıran ve okuyan bireyler yetiştiren tüm öğretim elemanlarımız ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve görevi başında şehit olmuş eğitimcilerimiz olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”