Seminer: “Torna ile Şekillenen Hayatlar”

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde “Torna ile Şekillenen Hayatlar” konulu seminer düzenlendi.

 

Üniversitemiz Makine Mühendisliği Bölümü tarafından organize edilen ve Mühendislik Fakültesi Amfi-1 Salonunda düzenlenen program; TEZMAKSAN-Müşteri İlişkileri Koordinatörü Yalçın Paslı, Ditaş Genel Müdür Yard. Goncagül Bilen ile Ditaş Ar-Ge Müdürü Tezay Kartal’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Seminer kapsamında: Türkiye imalat tarihinin dünü, bugünü ve geleceği; Türkiye’nin geleceğinde gençlerin rolü; gelecekte gençleri hangi iş kolları bekliyor; sektörlerin gençlerden beklentileri; üretimde takım tezgâhlarının önemi; 3-D yazıcılar; sanayi devriminin son basamağı endüstri 4.0. ve sıfırdan zirveye başarı hikâyeleri: onlar da sizin gibi bir zamanlar öğrenciydi, şimdi kendi işlerinin patronu oldular. peki bunu nasıl başardılar? Konuları ele alınarak öğrencilere bu konular ile ilgili detaylı bilgiler verildi.

Soru- cevap kısmıyla devam eden etkinlik, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bora Timurkutluk tarafından Yalçın Paslı, Goncagül Bilen ve Tezay Kartal’a plaket takdim etmesinin ardından sona erdi.