Sıfır Atık Projesi Farkındalık Yürüyüşü Düzenlendi

Üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencileri Sıfır Atık Projesi hakkında farkındalık oluşturmak ve sıfır atık bilincini yaymak adına kampüs içerisinde yürüyüş ve temizlik yaptılar.

Yürüyüşe, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, Sıfır Atık Yönetim Sistemi Genel Koordinatörü Doktor Öğretim Üyesi Çağdaş Gönen, akademik ve idari personeller ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada, Üniversite yönetimimiz ve en başta Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’ın bu projeye oldukça önem verdiğini ifade etti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, çok kısa bir sürede büyük yol kat ettiklerini belirterek, “Şu anda belki Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk olarak katı atık toplama tesisi için ihaleye çıkan üniversite bizim üniversitemiz, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’dir. Sıfır Atık Projesi kapsamında topladığımız atıkları balyalar haline getiriyor ve depoluyoruz. Bu atıkları daha sonra lisanslı firmalara rayiç bedelle satacak ve bu yolla üniversitemize bir kazanç sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Sıfır Atık Yönetim Sistemi Genel Koordinatörü Doktor Öğretim Üyesi Çağdaş Gönen ise burada yaptığı açıklamada “Kendi imkanları ile Sıfır Atık Yönetim Sistemini kuran ilk üniversiteyiz” diyerek bu konuda öncü üniversite olduğumuzu vurguladı.

Doktor Öğretim Üyesi Çağdaş Gönen açıklamalarının devamında, sıfır atık bilincinin herkese ulaşması için gece gündüz demeden çok çalıştıklarını ifade etti ve herkesin bu bilince ulaşması için farklı tarihlerde 4500 öğrenci ve 2000 personele eğitim verildiğini de aktardı.

“Geri dönüşüme kazandırılan her atık ile hem döngüsel ekonomiye destek veriyoruz hem de doğayı koruyoruz” diyen Doktor Öğretim Üyesi Çağdaş Gönen sözlerinin devamında, “Kampüsümüzün görünmeyen yüzünde; düzenli bir atık toplama planımız, 450 noktada 6’lı ayrı toplama atık kutularımız, bir pres ve balya makinamız bir de istif makinamız mevcut” ifadelerine yer verdi.

Sıfır Atık Yönetim Sistemi Genel Koordinatörü Doktor Öğretim Üyesi Çağdaş Gönen sözlerinin sonunda, “Bize sürekli destek olan üniversite yönetimimize teşekkür ediyor ve sıfır atık bilincini herkese yaymak için çalışmalarımıza devam edeceğimizin de sözünü veriyorum” ifadeleri ile noktaladı.