“Uluslararası Öğrenciler Futbol Turnuvası” Şampiyonu Ruanda-Moritanya

Üniversitemizde 16 uluslararası öğrenci takımımızın mücadele ettiği “Uluslararası Öğrenciler Futbol Turnuvası” sona erdi.

Türkiye, Kosova, Somali, Suriye, Endonezya, Pakistan, Türkmenistan, Afganistan, Irak, Kazakistan, Azerbaycan, Nijerya, Sudan, Ruanda ve Moritanya’lı öğrencilerimizden oluşan takımların yer aldığı 4 grupta 4’er takımın mücadele ettiği, büyük bir mücadele ile dostluk ve kardeşlik havasının yoğun bir şekilde hissedildiği karşılaşmalar sonucunda Irak’ı 6-1 mağlup eden Ruanda-Moritanya şampiyonluk ipini göğüsledi.

Üçüncülük mücadelesinde ise Türkmenistan, Afganistan’ı 6-2’lik skor ile geçerek turnuvayı 3. sırada tamamladı.

Yoğun ilgi çeken “Uluslararası Öğrenciler Futbol Turnuvası”nın ardından Ruanda-Moritanya takımına birincilik kupasını Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar takdim ederken, turnuva ikincisi Irak takımı ikincilik kupasını ve madalyalarını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan’ın elinden aldı.