Üniversitemizde BİLFEST Etkinliği Gerçekleşti

Üniversitemiz Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde, Niğde Ticaret Odası (NİTSO)  ve Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) öncülüğünde, Niğde Bilgi Festivali etkinliği düzenlendi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Niğde Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, “Büyük işler başarmak için bilgi ve cesaret gerekir. Sadece bir iyi vardır bilgi, bir de kötü bilgi vardır cehalet. Bilgi sonsuza dek cehaleti yönetecektir” dedi. Şevket Katırcıoğlu konuşmasını, “Şimdi hep birlikte bilgi paylaşımlarına şahitlik edeceğiz. Geleceğin dünyasında iletişimin nasıl olacağını, iş insanı olabilmek için bu günden kendimizi nasıl hazırlamamız gerektiğini ve nasıl yatırım yapabileceğimizi daha iyi kavramak için değerli arkadaşlarımızın sunumlarını dinleme fırsatı bulacağız” diye sürdürdü.

Etkinlik, Bora Özkent’in sunumu ile devam etti. Bora Özkent konuşmasında; geleceğe hazırlanma meselesine değinerek, bunun için öncelikle teknolojiye bakmak ve takip etmek gerektiğini belirtti. Teknolojide önemli gelişmeler olduğunu ve bunların iş hayatımız üzerinde de etkileri olduğunu vurgulayan Bora Özkent konuşmasında bilgisayarların hızlarının oldukça arttığını, veri üretiminde de yoğun bir artış olduğunu ve kişilerin günde ortalama 500 MB veri ürettiklerini ve veri üretiminin kolaylaştığını ifade etti. Yapay zekaya da değinen Bora Özkent, yapay zekanın çok hızlı öğrendiğini ve insanların meslek olarak yaptıkları bazı işleri yapay zekaların daha iyi, hızlı ve doğru yaptıklarını belirtti.

Bora Özkent’ten sonra kürsü alan İnan Acılıoğlu ise, katılımcılara deneyimlerini aktararak, iş hayatında başarılı olmaları için gerekli olan bazı önemli bilgiler verdi. İş hayatında çok farklı şirketlerde görev aldığını belirten İnan Acılıoğlu, başarının arkasında ki iki önemli etkenin başarısızlık ve asla pes etmeme duygusu olduğunu söyledi.

Etkinlik Acun Erkuloğlu’nun “İletişimde Temel İlkeler” konulu sunumuyla devam etti. İletişimi; anlamak, anlatmak ve anlaşmak olarak açıklayan Acun Erkuloğlu, iletişimde söz, ses ve beden dilinin bir bütün olduğunu vurguladı. Ayrıca iletişimsizlik diye bir durumun olmadığını ve en olumsuz durumlarda dahi iletişimin olduğunu açıkladı.

Programda son olarak, İzgören Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şerif İzgören’in konuşması yer aldı. Katılımcılara, olumsuz düşündükleri bir konu hakkında, sadece konuşmaktansa harekete geçmeleri ve bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak adına çaba sarf etmeleri gerektiği belirten Ahmet Şerif İzgören, öğretici sunumuyla katılımcılardan büyük beğeni aldı. Sunumunda ilk adımı atmanın önemine değinen Ahmet Şerif İzgören, başarmak için yola çıkmak gerektiğini belirterek, “Karanlığa küfretmeyin, karanlığa ışık tutun’’ dedi.

Büyük beğeni toplayan ve ilgi çeken etkinlik, konuşmacıların konuşmalarını tamamlamalarının ardından sona erdi.