Üniversitemizde “Kudüs’ten Çanakkale’ye” Adlı Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde, Yeniler Kulübü'nün organizasyonu ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) işbirliğinde “Kudüs’ten Çanakkale’ye” adlı konferans düzenlendi.

Yoğun ilgi gören etkinliğe, Niğde Vali Yardımcısı Cevat Uyanık, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, AK Parti Niğde Belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir, fakülte dekanları ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, TÜGVA tarafından hazırlanan slayt gösterisi ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan TÜGVA Niğde İl Temsilcisi Burak Yaşar konuşmasında, Filistin halkının çektiği acılardan bahsederek, “Filistin, Osmanlı Devleti bölgedeki hakimiyeti kaybedince zulme ve yağmaya uğradı” ifadesini kullandı.  Müslümanlara karşı yıllardır yapılan nefret söylemlerinin bitmediğini aktaran TÜGVA Niğde İl Temsilcisi Burak Yaşar, “Son olarak Yeni Zelanda’da yaşanan hadiseler hep birden bu kinin ve nefretin ürünü” dedi.

Konferans konuşmacısı olarak programa katılan Kudüs rehberi ve eğitimci yazar Enes Demir, Çanakkale’nin önemini ve anlamını vurgulayarak, “Çanakkale’deki mezar taşlarına baktığınız zaman orada Şam, Halep, Kudüs, Niğde, Tokat yazar. Bu bize Yemen’i, Bosna’yı ve Bağdat’ı anlatmaktadır” diyerek İslam alemine mensup herkesin birbirinin yardımına koşan birer kardeş olduğu ifade etti.

Hazreti Ömer’in, Kudüs’ün Hristiyan Cemaati tarafından da oldukça sevildiğini ve saygı gördüğünü söyleyen Kudüs rehberi ve eğitimci yazar Enes Demir, “Hazreti İsa’nın doğduğuna inanılan kilisenin tam karşısında, Hazreti Ömer Mescidi vardır. Hristiyanlar,  bununla gurur duyuyor” dedi.

Kudüs rehberi ve eğitimci yazar Enes Demir, Hazreti Ömer Mescidi hakkında, “Emeviler küçük bir Mescid inşa etmişti, Selahaddin Eyyubi bu küçük mescidi oldukça büyük bir hale getirdi ve içerisini de güzel bir şekilde süsledi. Osmanlı Devleti de bu mescidimize son restorasyonunu yaptı” dedi.

Kudüs rehberi ve eğitimci yazar Enes Demir, İslam alemini tek çatı altında birleştirmek için uzun uğraşlar veren Selahaddin Eyyubi’nin, Kudüs işgal altındayken, kendisine gülmeyi ve rahat yatmayı haram ettiğini söyleyerek “Kudüs işgal altındayken Selahaddin Eyyubi siyah sarık takar, yas tutardı” ifadeleriyle, Kudüs’ün Müslümanlar için çok önemli bir yer olduğunu vurguladı.

Konuşmasının devamında Kudüs rehberi ve eğitimci yazar Enes Demir, “Peygamberimiz Hazreti Muhammed (s.a.v.), Müslümanlara, ziyaret ve ibadet maksadı ile Mescidi Haram, Mescidi Nebevi ve Mescidi Aksa’ya gitmelerini söylemiştir” dedi. Bizim de bugün bunu yapmamız gerektiğini, geleceğimizi inşa edecek olan evlatlarımıza bu düşünceleri aktarmamızın önemli olduğunu belirtti.

İslam Dünyasında refahın, Müslüman halklarının birbirleri ile uzlaşma sağladığı zaman, birbirleri ile ihtilafta olmadıkları zaman olabileceğini aktaran Kudüs rehberi ve eğitimci yazar Enes Demir, konuşmasını, “Gazze’de kocaman bir duvar yazısı vardır. Orada der ki; Kudüs’ü, sabah namazına uyanan Osmanlı’nın torunları kurtaracaktır. Allah bize bu gayreti göstermeyi ve başarmayı nasip eylesin” diyerek konferansı sonlandırdı.

Konferans sonunda Kudüs rehberi ve eğitimci yazar Enes Demir’e, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar tarafından hediye takdimi yapıldı.

Konferansın ardından programda, Grup İstikamet Konseri gerçekleştirildi. Büyük beğeni toplayan konser sonunda, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, grup üyelerine teşekkür belgesi verildi. Etkinlikte, Kudüs’e gidecek 15 kişinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı ve Kudüs’e gitmeye hak kazanan kişilerin belli olmasıyla program son buldu.