Üniversitemizde ‘Mutlu Öğrenci = Güvenli Gelecek: Öğrenciyi Müşteri Olarak Görmek’ Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz ile Niğde Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği ortaklığıyla, ‘Mutlu Öğrenci = Güvenli Gelecek: Öğrenciyi Müşteri Olarak Görmek’ konulu konferans gerçekleştirildi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te düzenlenen ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe; Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlyas Gökhan ile Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, akademik personel ve çok sayıda davetli katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Niğde Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Alim Yeşil konuşmasında, “On binlerce üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğü Niğde’de, şehre okumak için gelen öğrencilerin müşteri değil, birer evladımız ve misafirimiz olduklarının bilinmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü mutlu öğrenci, mutlu bir şehir demek, mutlu öğrenci, huzurlu bir şehir demektir. Öğrenciler bizim dışarıda tanıtımımızı yapacak turizm elçilerimizdir. Ayrıca başka şehirler ile de birer iletişim aracıdırlar. Bugünün üniversite öğrencileri, yarın şehrimize ticaret ve yatırım yapacak işadamları olacaklardır. Unutmayalım ki her öğrenci şehrimizin tanıtımını yapacak ve şehrin ekonomisinin güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Öğrenciler kültürümüzü, maddi manevi değerlerimizi öğrenecek ve bizden öğrendikleri ile iş hayatına atılacaklardır. Öğrencilerimizle bu şehirde yaşamaktan aynı duyguları paylaşmaktan gurur duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.

Niğde Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Alim Yeşil’den sonra kürsüye çıkan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar ise konuşmasının başlangıç kısmında, “Üniversitelerin en temel fonksiyonları, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal fayda şeklinde sınıflandırılır. İlk ikisi üniversitenin daha çok biz akademisyenlere yönelik yüzünü oluşturur ve bu temel görevlerden ortaya çıkan ürünlerin muhatabı ise toplumdur” dedi.

Konuşmasının devamında Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar , “Fildişi kuleye hapsolmuş bir üniversite, bırakın toplumsal fayda üretmeyi, kendi sorunlarını bile çözemez hale gelir ve bizatihi sorunun kaynağı haline dönüşür. Üniversitelerde üretilen bilgi ve teknolojinin toplumsal faydaya dönüşmesi, üniversitelerin bulundukları bölgenin sosyo-ekonomik-kültürel değişimine, dönüşümüne ve gelişimine katkıda bulunması üniversitelerin varlık nedenini oluşturur. Toplumsal faydanın ortaya çıkması ise, Üniversite ile tüm kurum ve kuruluşların, özel sektörün, toplum kesimlerinin birlikte ahenk içinde çalışmaları ile mümkündür. Niğde Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Alim Yeşil bey ile zaman zaman karşılaştığımızda gençlerimize hizmet verenlere yönelik olmak üzere müşteri ilişkileri, pazarlama, hijyen, adab-ı muaşeret ve iletişim alanlarında seminerler marifetiyle eğitim verilmesi gündeme gelmişti” sözlerine yer verdi.

Rektör Kar konuşmasını, “Unutmayalım ki, Niğde’de okuyan her mutlu öğrenci, yeni bir öğrenci için en güzel elçidir. Bugün kıymetli meslektaşım ve değerli arkadaşım Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan’ın, müşteri ilişkileri üzerine keyifli olacağını beklediğim semineri ile bu yöndeki gayretlerimize başlıyoruz. Sizlerden gelebilecek her türlü eğitim taleplerine ve işbirliğine açık olduğumuzu belirterek, davetimize icabet ettiğiniz için bir kez daha teşekkür ediyorum ve seminerimizin hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sonlandırdı.

Kürsüye son çıkan isim olan konferans konuşmacısı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan konuşmasına, “Kahramanlar yetiştirmiş, gözünü kırpmadan vatan için, millet için canını veren şehitler çıkmış bu topraklarda olmak, bir kahramanın adının verildiği bu Üniversitede olmak hem heyecan hem de gurur verdi. Mekânları cennet, ruhları şad olsun” diyerek başladı.

Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan, konuşmasının devamında, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin şehre yaptığı katkıyı belirterek, “Bir asgari ücretlinin kazancını düşünürsek, üniversitemizin akademik personeli ve idari personeli olarak yaklaşık 3-4 bin asgari ücretli işçinin çalıştığı bir fabrikanın yaptığı katkı gibi bir katkı düşünülmelidir. Öğrenci sayısı göz önüne alındığında ise yaklaşık 10 bin asgari ücretli işçinin çalıştığı bir fabrikanın katkısı kadar il ekonomisine katkı yapıyor. Dolayısı ile Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin sadece çalışan ve öğrenci sayıları ile yaptığı bu katkı mutlaka göz önüne alınmalıdır” dedi.

Konuşmasına, “Gelişme yolunda hızla ilerleyen Anadolu şehirlerimizde üniversiteler çok önemli bir fırsat olarak görülmeli” diyerek devam eden Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan, ayrıca “Birkaç farklı açıdan, üniversiteler bulundukları şehirlere direk katkılar sunar; bilimsel, ekonomik, sosyal, kültürel vb. bilimsel katkı yönü çok önemlidir. Sosyal ve kültürel katkılar ilk anda fark edilmese de yıllar ilerledikçe ortaya çıkacak gelişimlere sebep olacaktır” ifadelerine de yer verdi.

“Bu şehirde işletme sahibiysek, öyle ya da böyle bu gençler bizim işletmemizden, işyerimizden ürün ya da hizmet alacaktır. Bu, bugün değilse yarın olacak. Belki de onun hizmet ve ürün aldığı bir işletmeci bizim müşterimiz olacak. Yani direk ya da dolaylı olarak bu gençler bizim gerçek müşterimiz. Bu gençlerin iyi yetişmesi ülkemizin geleceğini güvence altına alacaktır, şu anda ise bizim bu gençlere doğru davranmamız bizim işletmemizin geleceğini garanti altına alacak ve hatta sadece bizim değil, Niğde ekonomisin de geleceğe daha güvenle bakmasını sağlayacaktır. O yüzden seminerin ismini «Mutlu Öğrenci = Güvenli Gelecek: Öğrenciyi Müşteri Olarak Görmek» diye düşündüm” diyen Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan sözlerini, “Elbette benim ifade ettiklerim ve kendimce doğru gördüğüm, yol gösterici konular, yani bir tür harita.  Bu haritalar, size yolu bulmanızda yardımcı olur ancak o yolu siz kendi ayaklarınız ile yürürsünüz ve inşallah doğru adımlar atarak doğru yerlere gelirsiniz.” ifadeleri ile sonlandırdı.

Konferans bitiminde katkılarından dolayı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan’a, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar tarafından üniversitemiz anı tabağı hediye edildi. Ayrıca Niğde Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Alim Yeşil’de, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar ve konferans konuşmacısı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan’a katkılarından dolayı plaket takdim etti.