"Atatürk'ü Anlamak ve Yaşamak" Konulu Konferans ve Konser Programı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından “10-16 Kasım Atatürk Haftası” dolayısıyla “Atatürk’ü Anlamak ve Yaşamak” konulu konferans ve konser programı düzenlendi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te düzenlenen programa; Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda ilk olarak Üniversitemiz öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztürk’ün sunumuyla “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu konferans yer aldı.

Konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin Türk İstiklal Harbi sonucu ortaya çıkan bir süreç olduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztürk “1071’den günümüze kadar Türk Milleti’nin bu topraklardaki varlığı zaman zaman yok edilmek istenmiştir. Cumhuriyetin gelişim sürecine baktığımız zaman Milletimiz Türk varlığını yok etmek için düzenlenen felaketlerden kurtulmayı ve bu topraklardaki varlığını yaşatmayı başarmıştır” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’ya geçerek başlattığı Kurtuluş mücadelesi ile tam bağımsızlık ve milli egemenlik yolunda verdiği mücadeleler hakkında bilgiler de veren Öztürk, konuşmasını “Büyük kurtarıcının da dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diye sonlandırdı.

Konferansın ardından gösterime giren “Sarı Zeybek” belgeseli ile duygu dolu anlara sahne olan program, Öğr. Gör. Mesut Arslan tarafından düzenlenen “Atatürk’ün Sevdiği Türküler” konulu konser etkinliği ile devam etti.

Dağlar Dağlar Viran Dağlar, Alişimin Kaşları Kara, Havada Bulut Yok, Çanakkale Türküsü, İzmir’in Kavakları, Bir Fırtına Tuttu Bizi, Bülbülüm Altın Kafeste, Çalın Davulları ve Vardar Ovası gibi Atatürk’ün sevdiği eserlerin icra edildiği konser dinleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Yoğun ilgi gören program, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar tarafından, katkılarından dolayı; Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztürk, Öğr. Gör. Şef Mesut Arslan, Öğr. Gör. Süleyman Koyuncu ve Okutman Bülent Koyuncu’ya teşekkür belgesi takdiminin ardından sona erdi.