Büyükelçi Saparbekuly’dan Rektör Kar’a Ziyaret

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Rektör Kar’a Türkiye-Kazakistan  işbirliklerinin son derece mutluluk verici olduğunu ifade eden Büyükelçi Saparbekuly, iki ülkenin siyasi, kültürel ve eğitimsel faaliyet alanlarında ortak projelere imza atmalarından dolayı yaşadığı heyecanı dile getirdi. Büyükelçi ayrıca Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bünyesinde kurulan Türk-Kazak Kültür ve Eğitim Merkezi’nin iki ülke arasındaki iş birliğinin artarak çeşitlilik kazanması bakımından hayırlı bir amaca hizmet edeceğini de sözlerine ekledi.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar ise, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bünyesinde çok sayıda uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünün altını çizerek, bu öğrencilerden 58’inin Kazakistan Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu vurguladı. Rektör Kar, uluslararası işbirliklerinin ülkelerin gelişmesi ve faydalı bilimsel çalışmaların üretilmesi bakımından son derece önemli olduğunu belirterek aynı zamanda söz konusu işbirliklerinin üniversitemizin misyonunu gerçekleştirmede önemli rol oynadığını ifade etti.

Altunhisar kaymakamı Ercan Kayabaşı ve Rektör yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan’ında katılım sağladığı ziyaret karşılıklı iyi dilek temennilerinin ardından sona erdi.