“Moleküler Biyoteknoloji, Rekombinant DNA’nın Prensipleri ve Uygulamaları” Adlı Kitap Türkçe’ye Çevrildi

Fen Edebiyat Fakültesi Biyoteknoloji Bölümü öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Teoman Kankılıç editörlüğünde çevrilen “Moleküler Biyoteknoloji, Rekombinant DNA’nın Prensipleri ve Uygulamaları” isimli kitap basılarak öğrencilerimiz, mezunlarımız ve tüm öğretim elemanlarımızın kullanımına sunuldu.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Dilara Fatma Balı ve Fen Fakültesi Biyoteknoloji bölümünden Prof. Dr. Ayten Öztürk, Prof. Dr. Gazi Görür, Doç. Dr. Cemil İşlek, Dr. Öğr. Üyesi Tuba Artan Onat, Dr. Öğr. Üyesi Özhan Şenol, Doktora Öğrencileri Cihan Düşgün ile Gözdem Çavdar’ın ve diğer Üniversitelerimizden konusunda uzman değerli bilim insanlarının bölüm çevirisini yaptığı kitap, son yıllarda ülkemizde kalkınmada öncelikli alanlar arasında yerini alan Biyoteknoloji alanında çalışmak isteyen lisans, yüksek lisans öğrencilerimizin Türkçe kitap konusunda yaşadıkları sıkıntıyı ortadan kaldırmayı hedefliyor.

“Moleküler Biyoteknoloji, Rekombinant DNA’nın Prensipleri ve Uygulamaları” adlı kitap ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Teoman Kankılıç, “Kitap, okuyuculara biyoteknolojinin prensipleri ve uygulama alanları hakkında, temel bilgilerden karmaşık tekniklere kadar detaylı bilgiler sunuyor. Hızlı gelişim gösteren Biyoteknoloji bilim alanının anlaşılmasını ve takibini sağlayacak olan bu kitabın özellikle öğrencilerimiz, mezunlarımız ve tüm öğretim elemanlarımız için oldukça faydalı olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.