Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’dan 10 Kasım Mesajı

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektörümüz mesajında şu ifadelere yer verdi:

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece vatan topraklarında değil, ileri görüşlülüğü, idealistliği ve kararlılığıyla tüm dünya tarihinde önemli bir yere sahip bir liderdir.

10 Kasım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ile birlikte, onun fikirlerini anlamak ve bu fikirler doğrultusunda ülkemiz için daha çok çalışmak gerektiğini bizlere hatırlatan önemli günlerden biridir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk Milletinin, birlik, beraberlik ve bağımsızlık ruhu içinde hareket edip emperyalistlere geçit vermeyerek bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni, çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak için yine Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerinin aydınlattığı yolda, bilimin ışığında yeni ufuklara doğru vizyonu ile emin adımlarla ilerlemekteyiz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu ve Milli Mücadelenin Ulu Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 82. yılında saygı ve özlemle anıyor, vatan uğruna Şehitlik mertebesine ulaşmış tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.