Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Kar mesajında şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz, Aziz Milletimizin onurlu duruşu ve kutlu mücadelesi ile Milli İradeye ve Demokrasiye sahip çıkışının, halkın gücünün üzerinde başka bir güç olmadığının tüm dünyaya bir kere daha gösterildiği gündür.

Yüce Milletimizin iradesine kast edilen bu hain girişim, tarih boyunca birlik ve beraberlik uğruna çetin mücadeleler vermiş olan Türk Milli iradesinin cesur duruşu ile bertaraf edilmiştir.  Türk Milletinin azim ve kararlılığı bir destanı daha tarihin sayfalarına işlemiş, devletimizin bekası uğruna nice isimsiz kahraman, Kurtuluş Savaşı ruhunu dirilterek bizleri karanlık bir geceden aydınlık bir sabaha ulaştırmıştır.

15 Temmuz’un 5. yılını idrak ederken Üniversitemiz olarak, vatan uğruna canla başla mücadele veren ecdadımıza minnet borcumuzu ödemek ve üzerimize düşen görevi yerine getirmek adına, ilim ve bilimin ışığında yürümeye ve daima üretmeye, vatanına ve milli değerlerine bağlı nice Ömer Halisdemir’ler ile birlikte ülkemize aydınlık bir gelecek bırakmak uğruna durmadan çalışmaya devam edeceğiz.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesi ile canlarını kurşunlara ve tanklara karşı siper ederek aziz ve mübarek kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum.

Birlik ve beraberliğimiz daim, Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz kutlu olsun.”

 

Prof. Dr. Muhsin KAR

Rektör