Üniversitemizde “Yük Yoğunluğu Fonksiyoneli İle Yüzeylerde Heterojen Kataliz” Semineri

Üniversitemizde “Yük Yoğunluğu Fonksiyoneli İle Yüzeylerde Heterojen Kataliz” Semineri düzenlendi. Etkinliğe, üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarı’nda çalışan akademisyenler ve fizik bölümü öğretim üyeleri ile lisansüstü öğrenciler katıldı.

Üniversitemiz Merkezi Araştırma Laboratuvarında gerçekleşen seminere konuşmacı olarak katılan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hande Toffoli, yoğunluk fonksiyonel teorisi yöntemlerinin katı hal, malzeme bilimi ve nanoteknoloji problemlerine uygulanması konusunda yaptığı araştırmalardan ve gerçekleştirdiği teorik çalışmalarla, deneysel çalışmaları karşılaştırarak bu konunun uygulama alanlarından bahsetti.

Günümüzde yoğunluk fonksiyonel teorisinin daha da geliştirilmesi ve farklı uygulama alanları üzerine araştırmalarına devam ettiğini belirten Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hande Toffoli bu konudaki güncel bilgileri dinleyiciler ile paylaştı.

Seminer sonunda, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sefa Ertürk, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hande Toffoli’ye katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.