“VI. Uluslararası TURKCESS Eğitim ve Sosyal Bilimler Kongresi” Online Olarak Düzenlendi

Üniversitemizin de paydaşları arasında bulunduğu “VI. Uluslararası TURKCESS Eğitim ve Sosyal Bilimler Kongresi” online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirildi.
3 panel etkinliği ve 2 atölye çalışmasının yer aldığı “VI. Uluslararası TURKCESS Eğitim ve Sosyal Bilimler Kongresi”nde, 25 oturum gerçekleştirilirken, 12 ülkeden 171 bildiri de yayınlandı. Kongre de ayrıca 3 çağrılı konuşmacı ve 10 panelist de katılımcılara tecrübelerini aktardı.
Ana teması “Toplum 5.0” olarak belirlenen ve Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Programları ve Öğretim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ümit Polat’ın da Kongre Düzenleme Kurulu Başkanlarından biri olarak yer aldığı “VI. Uluslararası TURKCESS Eğitim ve Sosyal Bilimler Kongresi”, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarından Türkçe Eğitimi, Din Eğitimi, Özel Eğitim, Sınıf öğretmenliği, Antropoloji, Bilim Felsefesi, Felsefe, Psikoloji Eğitimi ve daha pek çok önemli konuyu da düzenlenen online oturumlarda alanında uzman katılımcılar ile değerlendirme ve paylaşma fırsatı sundu.
Kongrenin çağrılı konuşmacılardan Japonya Bilim ve Teknoloji Ajansı Genel Müdür Yardımcısı (JST) Japon Bilim İnsanı Prof. Dr. Tateo Arimoto, “Toplum 5.0 Akıllı Toplum” adlı konuşmasında, 2020 yılında “Toplum 5.0 Akıllı Toplum” teması ile çevrimiçi olarak düzenlenen kongrenin hedefinin; “Geleceğin akıllı toplumunda, “Bilim, Eğitim, Sanat, Etik, Estetik, Teknoloji, Yapay Zekâ, Çevre, Hukuk, Nüfus ve Göç konularında araştırmacılar tarafından yapılacak yüksek nitelikli akademik bir toplantıda, dünyanın farklı bölgelerinden akademisyen ve uygulayıcıların birbirleri ile tanışarak, kendi iletişim ağlarını genişletme fırsatı bulabilecekleri bir platform oluşturmak” olduğunu ifade etti.
VI. Uluslararası TURKCESS Eğitim ve Sosyal Bilimler Kongresinde ayrıca, “III. Türk Dünyası Hizmet Ödülleri” ve  Prof. Dr. A. Haluk DURSUN “Bilim İnsanı Ödülleri” de sahiplerini buldu. III. Türk Dünyası Hizmet Ödülleri kapsamında, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Kurumu adına Genel Başkan  Yardımcısı Dr. Rahman Nurdun, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov ve Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün ödüle layık görüldü. Kültür Bakanı Danışmanı Prof. Dr. Fahri Temizyürek ise “Prof. Dr. A. Haluk DURSUN Bilim İnsanı Ödülü”nün sahibi oldu.
Kongrede Üniversitemizin yanı sıra, Biruni Üniversitesi, Bartın Üniversitesi, Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Türkiye Maarif Vakfı, Kafkasya Üniversiteler Birliği ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) da paydaş olarak yer aldı.