YÖK Üniversitemizde “Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi” Kurulmasını Uygun Buldu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında ve İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Yapay Zekâ, Dijitalleşme ve Büyük Veri Alanlarında Üniversitelerde Açılacak Yeni Program ve Bölümlerle İlgili İkinci Toplantı” sonrası Üniversitemizin Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi kurmasının uygun bulunduğu açıklandı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından yapılan açıklamada Türkiye’deki üniversitelerde yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında 21 lisans, 50 ön lisans olmak üzere toplamda 71 programın açılacağı ve bu programların bu yıl ÖSYM kılavuzuna dâhil edileceği belirtilirken, aynı zamanda Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesinin kurulacağı altı üniversite de açıklandı. Buna göre Üniversitemizde ilk aşamada bu yıl Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri lisans programı açılırken, ilerleyen süreçte ise Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi kurulacak ve bu program ile ilgili alandaki yeni programlarımız, Üniversitemizin bu fakültesi bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürecek.

“Üniversitemiz Birçok Alanda Öncü Olmaya Devam Ediyor”
Konuyla ilgili açıklama yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, “Yapay Zekâ, Dijitalleşme ve Büyük Veri Alanlarında Üniversitelerde Açılacak Yeni Program ve Bölümlerle İlgili Toplantı”nın ikincisinde böyle bir kararın alınmasının Üniversitemiz ve şehrimiz adına gurur verici bir gelişme olduğunu kaydetti. Üniversitemizin tarım, gıda, nanoteknoloji, alternatif ve yenilenebilir enerji alanlarının yanında yapay zekâ ve bilişim teknolojileri gibi birçok alanda öncü olmaya devam ettiğini belirten Rektörümüz, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin “Bölgesel kalkınma odaklı, öncelikli alanlarda ihtisaslaşmış, topluma hizmette öncü ve yenilikçi bir üniversite olmak” vizyonuyla çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini ifade etti.

Rektörümüz son olarak YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkür ederek Üniversitemizin ulusal ve uluslararası ölçekteki yeni başarılara imza atmaya ve adından söz ettirmeye devam edeceğini belirtti.