KOP ile Okur Dostu Okul Projesi Kapanış Toplantısı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz bünyesinde yürütülen, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen “KOP Okur Dostu Okul Projesi (KOP-ODOP)”nin kapanış toplantısı, çocuk edebiyatının usta kalemi ve üç kuşağın yazarı Gülten Dayıoğlu ile gerçekleştirilen söyleşi ile yapıldı.

Çocukları yazılı kültürle barışık kılmayı ve onlara okuma kültürü kazandırmayı amaçlayan “KOP Okur Dostu Okul Projesi (KOP-ODOP)”nin kapanış toplantısına, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, Yazar Gülten Dayıoğlu, Proje Yürütücüleri Dr. Öğr. Üyesi Suna Canlı ve Dr. Öğr. Üyesi Yonca Koçmar Demirci, Niğde Abdülhamit Han Ortaokulu yöneticileri, öğretmenleri, öğrencileri ve velilerinin yanı sıra Üniversitemizden ve farklı üniversitelerden öğretmen adayları katıldı.

Kapanış toplantısında açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Üniversite yönetimi olarak projenin eş finansmanı olmaktan ve çocukların okuma kültürü kazanmaları noktasında böyle bir projeye destek olmaktan mutluluk duyduklarını belirtirken farklı kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içinde topluma hizmet kapsamında üniversitenin sosyal alanlara dönük projelerinin çoğalmasını önemli bulduğunu da ifade etti.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan ise başarıyla yürütülen ve sonuçlandırılan bu proje kapsamında Niğde Abdülhamit Han Ortaokuluna kazandırılan okuma ve etkileşim alanının son derece nitelikli bir biçimde yapılandırıldığını; bu alanın çocuklar, anne- babalar ve öğretmenler için faydalı olmasını dilediğini belirtti.

Niğde Abdülhamit Han Ortaokuluna kurulan ve açılışı 9 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen “Okuma ve Etkileşim Alanı”nın tasarımında, alanın çizimlerini gerçekleştirerek katkıda bulunan Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Semiha Akçaözoğlu da kapanış toplantısında proje yürütücülerimizle birlikte çocukların yaratıcılıklarını besleyen, içinde kendilerini rahat hissedecekleri ve onları kitaba, sanatsal etkinliklere yakınlaştıracak bir tasarım gerçekleştirmeye özen gösterdiklerini belirtti.

Niğde Abdülhamit Han Ortaokulu Müdürü Ramazan Koyuncu da okullarındaki Destek Eğitim Odası’nın zenginleştirilerek Okuma ve Etkileşim Alanı’nın oluşturulmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederken bu alanın ve etkinliklerin okulunda görev yapan öğretmenler, öğrenim gören öğrenciler ve öğrenci velileri için yararlı olmasına dönük dileklerini iletti.

Proje yürütücüleri Dr. Öğr. Üyesi Suna Canlı ve Dr. Öğr. Üyesi Yonca Koçmar Demirci ise projede başlangıçtan itibaren gerçekleştirilen etkinliklere ve Niğde Abdülhamit Han Ortaokulunda açılan “Okuma ve Etkileşim Alanı”na ilişkin açıklamalarda bulundular.

Kısa açılış konuşmaları ve açıklamaların ardından Dr. Öğr. Üyesi Suna Canlı ve Dr. Öğr. Üyesi Yonca Koçmar Demirci’nin yöneticiliğinde Türk çocuk edebiyatının önemli isimlerinden biri olan Gülten Dayıoğlu ile söyleşi gerçekleştirildi. Oturum öncesi proje yürütücüleri tarafından ortaokul öğrencilerinden ve öğretmen adaylarından sormaca (anket) yoluyla derlenerek belirlenen soruları Yazar Gülten Dayıoğlu’na yönlendirdiler. Yazdığı ilk çocuk kitabı olan Fadiş’in 50. yıl dönümü olmasından duyduğu mutluluğu ifade eden Dayıoğlu söyleşide; yaşamından, yazarlığa nasıl başladığından, konularını nasıl seçtiğinden, çalışma biçiminden ve yazmak isteyen gençlere önerilerinden söz etti. Sorulara içtenlikle yanıt veren Dayıoğlu ayrıca gerçekleştirilen projenin çok nitelikli ve iyi tasarlanan bir proje olduğunu belirtti. Bu türden çalışmaların ve etkinliklerin sayıca artması temennisinde bulunarak, projeye destek veren Üniversitemizi ve projede emeği geçenleri kutladığını sözlerine ekledi.

İlgi ile takip edilen etkinlikle birlikte “KOP Okur Dostu Okul Projesi (KOP-ODOP)” tamamlanmış oldu.